LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Liesbeth Cox

ON THE SIDE OF TIME

expo | Herk-de-Stad | 24 september tot 15 oktober 2017
http://www.herk-de-stad.be/vrije-tijd/de-markthallen/expo
Om het nieuwe expo-jaar te openen, werd gekozen voor een nieuw en up-coming talent! Liesbeth Cox presenteert met haar tentoonstelling ON THE SIDE OF TIME een boeiende reeks werken die van ver herinneren aan de thema’s van de oude klassieke schilderkunst, maar van dichtbij verrassen door hun zeer eigentijdse invulling en uitwerking.

Als kind van de digitalisering neemt Liesbeth Cox de klassieke schilderkunst als uitgangspunt, maar plaatst ogenschijnlijk voorbijgestreefde onderwerpen terug in de hedendaagse context.

De sterke contrastvoering tussen enerzijds de eigentijdse, digitale dimensie en anderzijds het ambachtelijke aspect van de klassieke schilderkunst, biedt de kunstenares een boeiend platform om een eigen stijl uit te werken. Door het adapteren van klassieke schilderijen maakt zij haar werken toegankelijk voor de hedendaagse toeschouwer. 

Liesbeth Cox (1987) behaalde haar Master Visual Arts aan PXL te Hasselt in 2015. Haar media zijn digitale kunst, mixed media en schilderkunst. Dit is haar eerste solo tentoonstelling.