LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Sehnsucht Intimate

the dark side of joy

expo | Drongen | 28 oktober tot 12 november 2017
http://www.kunzthuiz.be
All-incl kunstevent verzamelt 14 kunstenaars binnen een thematentoonstelling + 2 concerten én lezingen etc. Alles draait rond Sehnsucht, het ongezond verlangen, de verboden lust, liefde na de dood overgoten met confetti en honing.

Beeld
Voor dit event werkt het ART-tist-collectief samen met Kunzthuiz. Beide organisaties leggen de lat naar de kwaliteit van het event erg hoog. De tentoonstelling toont een Belgisch-Nederlands kunstenaarscollectief van professioneel niveau. Topwerken in een prachtige omgeving van het landgoed De Campagne te Drongen.
Muziek
Beide organisaties mikken op een “all senses-event”. Meer dan louter een “klassieke” tentoonstelling heeft deze expo een thema dat iedereen op de een of andere manier aanspreekt.
Kan de bezoeker nog meer aan, dan worden 2 gratis concerten aangeboden. Op zondag 29 oktober is er een klassiek concert met Ensemble Classico én op 5 november is er een unplugged popconcert met Hard2Get.
Woord
Bij speciale gelegenheden horen sprekers. Het klassieke concert op 29/10 wordt geïntroduceerd door Stephanie d’hose als vertegenwoordiger van de Minister van Cultuur.
Op 5/11 neemt topdokter Tessa Kerre het woord binnen het kader van 200 jaar UGent, haar onderzoeken naar kanker en Sehnsucht. Ze vertelt ronduit over haar ervaringen, de evoluties in de onderzoeken sinds de oprichting van de afdeling en hoe het werken op Hematologie balanceren tussen leven en dood is. Een rede met veel emoties.
Proeven en ervaren
Onze kunstenaars geven met plezier een woordje uitleg bij hun werken. Groepen kunnen zelfs een rondleiding met gids aanvragen. Maar er is meer. Het cultureel jaarthema van Stad Gent is “200 jaar UGent”. Daarom nodigen we ondernemende studenten van Cuchassa uit om bezoekers te laten
proeven van zelfgemaakte pralines met cuberdon en Brugse kletskoppen-vulling (enkel tijdens de concertmomenten)

OPEN

Elke zaterdag en zondag + 1 november van 10u tot 18u