LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

FACE IT

Het Portret

expo | Gentbrugge | 7 januari tot 2 februari 2018
expo Reinardus


tentoonstelling ReiNarDus 

‘face it’
nieuwe schilderijen en tekeningen
 
07/01/18 - 02/02/18
vernissage zondag 7 januari van 11u - 15u
geopend elke woensdag- en vrijdagavond vanaf 18u
finissage vrijdag 2 februari vanaf 18u
 
vzw Open Atelier 9050 • Kliniekstraat 102 • 9050 Gentbrugge
 
“Het portret is een belangrijk genre in de beeldende kunst - niets intrigeert meer dan lang en ongegeneerd kijken naar een ander mens. Honderd jaar geleden vond er echter een omwenteling plaats in de portretkunst. De geportretteerde vormde namelijk niet langer het uitgangspunt van het werk; de maker kwam zelf centraal te staan. Kunstenaars begonnen de mensfiguur te gebruiken als een projectiescherm voor gevoelens, schoonheid, verval, idealisme, vervorming, vervaging...
In zijn nieuwste werken tracht Reinardus het portret verder te onderzoeken. Hij probeert het gezicht te ontleden en de rijkdom en diepte van menselijke expressies uit te beelden. Foto’s liggen vaak aan de basis van zijn werk maar het is niet zijn bedoeling om enig realisme na te streven. Laag na laag evolueert het basisportret naar een nieuwe versie met een nieuwe persoonlijkheid. En die nieuwe versie zegt vaak meer over de kunstenaar dan over de geportretteerde.
 ‘Face it’ is het resultaat van 1 jaar portretten schilderen, van graven in de ‘ander’ en onderzoeken hoe die op ons overkomt. Een stimulans om beter te kijken naar de wereld om ons heen. En daarmee vooral naar onszelf.”