LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

MASTERCLASS

Textuurprints ontwerpen

cursus/workshop | Gentbrugge | 27 februari tot 13 maart 2018
http://www.manelprints.com/agenda
Textuurprints zijn 'hot' in de designwereld. Ze hebben als voordeel dat ze makkelijk combineren met andere patronen én dat je geen teken- of schildertalent hoeft te zijn om fantastische prints te maken. In deze masterclass leer je hoe je interessante texturen maakt met gevonden materialen en hoe je ze omzet naar prachtige prints voor mode-/interieurtoepassingen

Textuurprints zijn al een tijdje aan een opmars bezig in de designwereld. Ze hebben als voordeel dat ze makkelijk combineren met andere patronen én dat je geen teken- of schildertalent hoeft te zijn om fantastische prints te maken. Er bestaan heel wat technieken om ze te creëren, zowel manueel als digitaal. In deze masterclass leer je hoe je interessante texturen spot en registreert met behulp van creatieve technieken. Zo leg je een textuurarchief aan waar je nog jarenlang uit kunt putten. Je leert ook hoe je texturen digitaliseert en omzet naar penselen of naadloze patronen en hoe je ze vervolgens gebruikt om bestaande prints een extra dimensie te geven.

Voor wie? Je volgde al een basisopleiding digitaal textielontwerpen of hebt een basiskennis van Adobe Photoshop en Illustrator. Voor de cursus heb je een eigen laptop met recente versies (vanaf CS6) van beide programma's nodig. 

Data + locatie?  Bedrijvencentrum De Punt, Kerkstraat 108, 8500 Kortrijk

Kostprijs? 275€ incl btw en gebruik materialen. Opgelet: annuleren is kosteloos tot minimum 2 weken voor de start van de opleiding, daarna wordt een administratieve kost van 50€ (excl. btw) aangerekend. 

Inschrijven kan door een mail te sturen naar hello@manelprints.com