LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

The Lost Coins - Euro Meltdown

expo | Brussel | 2 maart tot 25 mei 2018
https://www.facebook.com/FODWerkgelegenheid/
Aan de hand van een series foto’s van euromunten gerecupereerd uit het vuur van een verbrandingsoven presenteert de Amerikaanse kunstenaar-fotograaf een “toekomstige archeologie”.

Met de expo “The Lost Coins - Euro Meltdown”  brengt de Amerikaanse kunstenaar-fotograaf een vervolg op zijn expo “Euro Meltdown”, een fototentoonstelling uit 2016 in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden (Nederland).

“Die kleine verwoeste euro’s worden zo een metafoor. Het is de hele Europese geschiedenis die kronkelt in de oven van de eeuw. Het is de getormenteerde ziel van de oude wereld die verschijnt … uit die banale euromunten, zoveel vormen waarin men een gezicht, een buste, een hand, een ruïne, een wereldbol denkt te herkennen. Zozeer dat de stukken in kwestie niet meer overeenstemmen met hun bankwaarde, of museumwaarde – als ruilmiddel of kostbaar relikwie - maar enkel met de waarde van hun unieke pure schoonheid. Ze laten ons de poëzie van hedendaagse veroudering ervaren. Een ode aan afval, immatuur en sober, die archeologen van morgen met verstomming zal slaan. “  (extract uit een tekst van Caroline Lamarche)

De expo “The Lost Coins – Euro Meltdon” kan bezocht worden van 2 maart 2018 tot 25 mei 2018, van maandag tot vrijdag ,van 8u tot 18u (en tijdens het weekend op aanvraag) in de ontvangsthal van de FOD Werkgelegenheid (Ernest Blerotstraat 1, 1070 Brussel, tegenover het Zuidstation).

Expo video: https://www.youtube.com/watch?v=g83jncckxIM&feature=youtu.be