LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Frédéric de Woelmont en Thomas Chable

Des Visages en chemin

expo | Hasselt | 15 september tot 10 november 2013
De tentoonstelling is geopend van di t/ vr van 10 tot 17u, za en zo van 13 tot 17u. Op 1 november is de tentoonstelling geopend van 13 tot 17u.

Thomas Chable (°1962, Brussel) woont en werkt in Poulseur. Hij is vooral bekend om zijn foto’s van Afrika die hij sinds 1987 maakt naar aanleiding van zijn reizen naar diverse landen op het Afrikaanse continent. Daarnaast realiseerde hij o.m. fotoreeksen over de verlaten industriële sites in de regio Luik (Train et création).

Hij stelde meermaals tentoon in l’Aquilone in Luik en l’Espace Photographique Contretype in Brussel. Sinds 1999 realiseert Chable ook reportages voor het tijdschrift Vu d’ici en in 2001 verscheen zijn boek Odeurs d’Afrique. Hij was laureaat van verschillende prijzen zoals de Prijs van de Franse Gemeenschap (1994) en de prijs Photographie Ouverte van het museum voor Fotografie in Charleroi (1995).

Frédéric de Woelmont (°1968, Brussel) woont en werkt deels in België en deels in Afrika. Hij behaalde een Master Politieke Wetenschappen en Internationale Betrekkingen aan de ULB en Geschiedenis en Internationale Betrekkingen aan de London School of Economics.

Sinds 2005 werkt hij als Hoge Commissaris van de Vluchtelingen in de Hoorn van Afrika en West-Afrika voor de Verenigde Naties. Het AFAR-project portretteert de Afar en hun omgeving in een poging hun schoonheid en grootsheid vast te leggen en zo de herinnering aan deze groep mensen te houden zoals hij vandaag bestaat in zijn maatschappelijke, culturele en traditionele dimensie.

vernissage: zondag 15 september 2013 om 15 u in de fotogalerij
Op 1 november 2013 is de tentoonstelling geopend van 13 tot 17 u.