LAATST TOEGEVOEGDE AGENDAPUNTEN BOVENAAN:

Rachel Harrison | Fake Titel: Turquoise-Stained Altars for Burger Turner

expo | Gent | 7 september 2013 tot 5 januari 2014
http://www.smak.be
De New Yorkse kunstenares Rachel Harrison (°1966) wordt gezien als één van de invloedrijkste beeldhouwers van haar generatie. Sinds de jaren ’90 ontwikkelt zij een sculpturale taal waarin ze gevonden voorwerpen verwerkt in kleurrijke, speelse abstracte vormen.

Op die manier actualiseert Harrison Marcel Duchamps klassieke notie van de ‘readymade’ binnen onze hedendaagse consumptiemaatschappij. Met haar mix van kunsthistorische referenties en popcultuur komt Harrison zowel tot groteske ruimtelijke structuren als tot krachtige tweedimensionale assemblages. S.M.A.K. presenteert sculpturen en tekeningen uit haar recente serie ‘The Help’ (2012), de grootschalige installatie ‘Incidents of Travel in Yucatan’ (2011) en haar fotografische werk ‘Sunset Series’ (2000-2012).
Rachel Harrison neemt de tentoonstelling die deze zomer in het kestnergesellschaft (Hannover) liep als ‘readymadebasis’ voor haar presentatie in S.M.A.K.: verschillende werken van Marcel Duchamp en uit de S.M.A.K.-collectie infiltreren in de tentoonstelling en treden in dialoog met het schreeuwerige universum van Harrison.
Met dank voor de genereuze ondersteuning van Greene Naftali, New York.