Alison Souffreau kiest

11 oktober 2019

Geen echte tekening maar een linoprint. Dit werk van Larussav sprak me onmiddellijk aan door het krachtige beeld. Alles staat op zijn plaats en werkt mooi met elkaar. De afbeelding op zich is eenvoudig: zonder de beschrijving te lezen leek het in eerste instantie over iets speels te gaan. Ikzelf dacht aan een rollende bal, een gek gebogen lichaam, een leuke illustratie. Er zit echter veel meer achter.
Dit werk werd gepost op World Mental Health Day en door een korte beschrijving krijgen we een vluchtige blik in het leven van de kunstenaar. Het geeft de bevestiging dat iedereen het wel eens moeilijk heeft, dat het belangrijk is om hulp te zoeken en je te omringen met de juiste mensen. Loslaten en vergeten, de bal wegkaatsen en je gal uitspuwen.  Het is een werk dat sterk is in zijn eenvoud en sterk in zijn boodschap. 

In haar werk zoekt tekenaar Alison Souffreau (1989) de grens op tussen de realiteit en de vervreemding ervan. Hierin speelt humor en het groteske steeds een belangrijke rol. Haar beide beeldverhalen Borsuk-Ulam & L’Histoire de Madame Molin 
kwamen eerder al uit bij het online beeldverhalen magazine 
Pulp deLuxe.