Anti.Anti. kiest

A PAPER / A DAY - DAG 5

"Ik heb deze tekening gekozen omdat het een schijnbaar vluchtige en minimale tekening is, maar wel één die bij mij toch veel vragen oproept.

Je ziet de snelheid van de schets, opgebouwd uit enkele rake lijnen. Maar toch ontstaat er een suggestie, een object met diepte.

Is het getekend naar waarneming of is het imaginair? Wat is het doel van de tekening en het object? Waar is de tekenaar naar op zoek?

Het lijkt een vlugge schets, maar die is blijkbaar toch belangrijk, want de tekenaar offert er een volledig blad aan op. Of zelfs meerdere bladen? Want er schemeren andere tekeningen door… of zijn het uitgegomde probeersels?

De titel 'dagtekening s10/20' suggereert een reeks. Is het een zoektocht? Zal het ooit voltooid zijn? Of kan hij blijven tekenen?

De vragen blijven komen... En net daar ligt de kracht van het tekenen, het schept een beeld, maar ook alles errond." 

Anti.Anti. is een netwerk van kritische denkers, creatieve makers en poëtische doeners ontstaan in Genk. Hun missie? Op een positief kritische manier samenwerkingen tussen kunstenaars, organisaties en publiek te organiseren waardoor lokale actoren aangezet worden om samen te werken en te evolueren tot een voedingsbodem in het stedelijke weefsel.
Willem Vrancken (°1983, Genk) werkt voor Z33 (Huis voor Actuele Kunst, Design en Architectuur) in Hasselt, waar hij het luik educatie en de publieksbemiddeling mee vormgeeft. Voor A Paper / A Day maakt hij de selectie in naam van Anti.Anti.