Atelier in Beeld

Videoportretten

Atelier in Beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel. De open atelierdagen in 2021 gaan helaas niet door, maar beeldend kunstenaars blijven wel verder werken. Kijk hier al eens binnen in 4 opmerkelijke ateliers.

Van 26 april tot 9 mei ontdek je op www.atelierinbeeld.be kunstenaars en ateliers. Scroll door meer dan 1200 ateliers en ontdek het werk en verhaal van meer dan 1700 kunstenaars uit Vlaanderen en Brussel. Hier lichten we al enkele opmerkelijke ateliers uit het ruime aanbod.

Batiment A

Batiment A in Leuven is een bottom-up samenwerking tussen verschillende kunstenaars. Ze beoefenen verschillende disciplines en dat zorgt voor een mooie wisselwerking. Batiment A is een sociaal atelier waar expertise, materialen en netwerken worden gedeeld.

Video

Adel Mohamed

Adel Mohamed is een Kalmthoutse kunstenaar met Irakese roots. In 2002 verhuisde hij vanuit Koerdistan naar België. Hij heeft een grote passie voor tekenen. Neem een kijkje in zijn atelier en zie hoe Adel zijn gedetailleerde werken creëert

Video

Pirò Pallaghy

De sacrale sfeer in het atelier van Pirò Pallaghy zet haar aan tot het creëren van uitzonderlijke werken. Het is een ruimte waar zij tot rust kan komen en haar artistieke zelf kan laten openbloeien.

Video

Sint-Lukas Academie Brussel grafiek

De ateliers van Sint-Lukas Academie Brussel zijn plaatsen waar leerlingen zich artistiek kunnen ontwikkelen, interessante mensen ontmoeten en nieuwe technieken leren. Toon Verbraeken is leraar grafiek en geeft je een rondleiding in het atelier en vertelt over de vele mogelijkheden van de ruimte.

Video

Meer videoportretten, foto's, reportages en verhalen over kunstenaars aan het werk in hun atelier vind je op www.atelierinbeeld.be.