Brecht Evens kiest

A PAPER / A DAY - DAG 1
Dit bericht bekijken op Instagram

"Visitors in atelier" 1/10/20 sketch #apaperaday20

Een bericht gedeeld door skoric (@skoricovic) op

"Tussen alle stevige kleurenprenten, kloeke lijnen en vaak krachtige sfeerbeelden blijf ik het meest kijken naar deze dunne observatieschets.

Ik kan niet weerstaan aan een tekening die zichzelf blijft zoeken en corrigeren onderweg. Aan mijn eigen beste prenten ben ik meestal begonnen zonder goed te weten waar ik heen wou, en ik vergeet dit te vaak. In deze "visitors in atelier" van skoricovic ben ik zelf ook op bezoek in 't atelier. Ik kijk rond en ontvang kleine details, puzzelstukjes, in beweging. Ik denk dat dit is waarom ze kubisme hebben uitgevonden, en deze schets is er een mooi, bedrieglijk bescheiden voorbeeld van. Bravo!"

“Grote tekeningen met tekst als vlokjes,” werd ooit geschreven over de kleurrijke, weelderige tekeningen van graphic novelist en illustrator Brecht Evens (°1982, Parijs). Trouw gebleven aan zijn kenmerkende aquarellen, en ondertussen overgoten met heel wat nachtelijk gewoel, wordt Brecht gelauwerd over de hele wereld. Opererend vanuit zijn zolderkamer in het 20ste arrondissement van Parijs maakte hij vorig jaar nog ‘Het Amusement’, dat ondertussen al in verschillende talen te lezen valt.

Beeld: © Thomas Vanhaute