drukdrukdruk

grafiekfestival 04 & 05.05.19

OVERAL IN BELGIË / PARTOUT EN BELGIQUE

NL / FR

drukdrukdruk

grafiekfestival 04 & 05.05.19

OVERAL IN BELGIË / PARTOUT EN BELGIQUE

NL / FR

DRUKDRUKDRUK

viens vite, on imprime !

Tijdens drukdrukdruk kleeft er inkt aan je handen en kom je ogen te kort. Op 4 en 5 mei tonen grafiekfans in heel België je hun werk(plek) en proef je zelf van grafiek. Dompel je onder in een wereld waar trage technieken en kleurrijke inkten de plak zwaaien. drukdrukdruk, dat is prachtige prints, fascinerende persen en inspirerende technieken.

FESTIVALPROGRAMMA

Je vindt drukdrukdruk op een heleboel plaatsen in België. Benieuwd naar de workshops, expo's of ateliers in jouw buurt? 

 


over DRUKDRUKDRUK

Voor de derde keer viert het festival drukdrukdruk de wereld van grafiek. Een heel weekend lang vind je workshops, artist talks, expo’s en meer op verschillende plaatsen in België.

De eerste editie van drukdrukdruk in 2017, in Vlaanderen en Brussel, was een schot in de roos. In 2018 gingen we dan ook een stap verder: het festival werd uitgebreid naar Wallonië. Ook tijdens deze derde editie verspreiden we de grafiekliefde in heel België.lees meer over drukdrukdrukHET CAMPAGNEBEELD

Vormgever en kunstenaar Edouard Schneider ontwierp het campagnebeeld van deze editie. Voor de uitwerking werkte hij samen met Erik Desmyter (Sous-Soul editions).

Het beeld is een combinatie van linosnede en houten blokprint. Edouard Schneider zette de tweekleurige typografische schets over op twee platen (één per kleur). Het oranje deel sneed hij uit linoleum met gutsen, de zwarte laag werd door een CNC machine uit een houten plaat gesneden.

 

Volg hier de verschillende stappen