Programma

We starten onze dag met een bijzondere rondleiding doorheen de vaste kunstcollectie van Museum Dr. Guislain en bezoeken de tijdelijke tentoonstelling 'Collage', waarin het werk van 14 geselecteerde kunstenaars van Coupee Collage Collective is opgenomen. Zij gingen tijdens de quarantaineperiode aan de slag met de archieven van het museum, met een unieke groepsexpo als gevolg.

Na de inspirerende rondleiding kun je zelf aan de slag! Twee collagekunstenaars Simon Vanheulekom & Anneleen Hendrickx begeleiden je in twee op maat gemaakte workshops, waarin je de kneepjes van het vak leert. 
Op het einde van deze boeiende inspiratiedag ben jij helemaal klaar om in jouw kunstatelier aan de slag te gaan met je kunstenaars! 

Over de workshops

Simon Vanheukelom gaat aan de hand van traditionele collagetechnieken op zoek naar hoe je emoties omvormt tot een sprekend werk. Met een focus op illustraties toont hij hoe je met collages verhalen kan vertellen en zorgen voor gespreksstof.  
Ontdek het werk van Simon hier

Bij Anneleen Hendrickx vormen collage en bister een krachtig duo. De vormen, structuren, kleuren… van afbeeldingen vormen onze inspiratiebron. Samen creëren we een verhaal met de subtiele kleuren van oud papier, oude prenten, natuurlijke materialen, nieuwe afbeeldingen, potlood en bister. 
Ontdek het werk van Anneleen hier

Timing

 • 9u30 - 10u00
  Ontvangst  
 • 10u00 - 11u00
  Een korte rondleiding met gids door de kunstcollectie en tijdelijke tentoonstelling 'Collage' 
 • 11u00 - 13u00
  Workshop 1 - Simon Vanheukelom
 • 13u00 - 14u00
  Middagpauze
 • 14u00 - 16u00
  Workshop 2 - Anneleen Hendrickx 

Praktisch 

 • Waar? Museum Dr. Guislain: Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent  
 • Deelnameprijs bedraagt €40/pp (incl. broodjeslunch). Er kunnen maximum 15 personen inschrijven. Snel zijn is dus de boodschap! 
 • Uiteraard zorgen we voor een veilig verloop van de dag, en houden we rekening met alle COVID19-richtlijnen. 

Graag zien we jou tijdens deze ongetwijfeld boeiende dag!  
Vragen? Neem dan hier contact met ons op.