• Hoe ziet jouw atelieroutfit eruit? In welke schort of broek kan je morsen en tegelijk ongeremd je inspiratie kwijt? Op onze oproep volgde een salvo foto’s met overalls, hemden en broeken vol verfspatten, strepen en andere sporen van intens creatief aan de slag zijn. Hier een greep uit de beelden van favoriete outfits.

 • Kunstenaarsduo's

  In groepsateliers werken beeldend kunstenaars samen onder hetzelfde dak. Sommigen hebben een bijzondere band met elkaar, zoals deze kunstenaarsduo's.

 • Videoportretten

  Atelier in Beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel. De open atelierdagen in 2021 gaan helaas niet door, maar beeldend kunstenaars blijven wel verder werken. Kijk hier al eens binnen bij in 4 bijzondere ateliers.

  Van 26 april tot 9 mei ontdek je op atelierinbeeld.be kunstenaars en ateliers. We zetten kunstenaars en hun werk in de kijker met interviews, foto’s en reportages.

 • maakt virtuoze animaties die raken

  Vanaf dinsdag 28 april loopt op Canvas de reeks ‘Kinderen van de Holocaust’. Net als bij de andere reeksen van dit documentaire drieluik maakte Joost Jansen bij elke aflevering krachtige animaties die je visueel wakker schudden. Hoe pak je zo’n opdracht aan? En wat maakt het werk van deze animatiefilmmaker zo bijzonder?

 • deel 2

  De werktafel van een kunstenaar: een chaotische plek vol papier, verfresten en allerhande materialen? Of net een baken van rust, een gestructureerd leeg vlak? Een inkijk in twaalf werkplekken.

 • Dirk Boulanger, Chiara Lammens en Jenny Van Gimst

  Wie deelneemt aan de open call Op eigen hout staat voor een uitdaging: schilderen op een houten paneel. We gingen alvast eens luisteren naar het verhaal van Dirk Boulanger, Chiara Lammens en Jenny Van Gimst, drie doorwinterde paneelschilders. Wat maakt werken op hout voor hen zo bijzonder? 

 • deel 1

  De werktafel van een kunstenaar: een chaotische plek vol papier, verfresten en allerhande materialen? Of net een baken van rust, een gestructureerd leeg vlak? Een inkijk in twaalf werkplekken.

 • Wivina Ockier, Sien Godderis en Sabine Oosterlynck

  Noodgedwongen trekken we ons terug in eigen huis. Misschien ook in eigen atelier? Hoe beïnvloedt deze vreemde tijd jouw werk, jouw ritme en aanpak? Waar werk je aan? Kunstenaars Wivina Ockier, Sabine Oosterlynck en Sien Godderis reageerden op onze oproep. Ze genieten vooral van de extra 'ateliertijd'.

 • Dit voorjaar focussen we tijdens vijf bijzondere atelierbezoeken op het parcours van een kunstenaar.   

  Hoe evolueert het werk van een kunstenaar? Hoe ziet de afgelegde weg eruit, welke kansen waren er, welke moeilijkheden kwamen er op zijn of haar pad? We gaan in gesprek over het huidig werk van de kunstenaar en ook over zijn of haar evolutie doorheen de tijd qua thema’s, stijl, kleur, materialen, technieken… 

  Een atelierbezoek duurt ongeveer 1,5 à 2 uur en kost 8 euro.