Hoe ervaarden de deelnemers aan Visite 2019 de tekenklas? 

enkele reacties

De namiddag verliep heel vlot. Al snel werd er toenadering tot elkaar gezocht en begon men enthousiast aan het tekenspel. Het werd heel gezellig. Ook het afsluitmoment was erg mooi met muziek, de polonaise met jong en oud en een lekker stukje frangipane taart. Het klasje vertrok vrolijk terug naar school en de rust keerde terug in het DVC.   

DVC DE BRON EN BS GRAAF VAN EGMONT, ZOTTEGEM


Zowel onze bewoners als de kinderen hebben er met volle teugen van hebben genoten. We zullen dit proberen meer te doen! 

WZC PARADIJS, LIER  


Alle zesdeklassers werden uitgenodigd om deel te nemen aan Visite. De deelnemers werden geselecteerd op basis van een zelfgeschreven motivatiebrief. De mooi gevulde kunstkamers werden in kregen een mooie plaats in het woonzorgcentrum.   

De opdrachten waren goed uitgewerkt. De variatie in de verschillende opdrachten maakte dat het boeiend bleef. Nog een pluspunt is dat het spel herbruikbaar is (mits aanvulling van de materialen). Kortom: met onderscheiding geslaagd!   

WZC SINT-ANNA EN BS DE WIJNGAARD, HERENTALS  


Deze week trokken we met de klas naar woonzorgcentrum Aquamarijn in Kasterlee (met een klein hartje want er zitten best wat kleppers in de klas dit schooljaar ... )  

We werden met open armen ontvangen. De kinderen hadden een kleine attentie (tekening, knutselwerkje, gedicht ..) mee om de kennismaking wat gemakkelijker te maken. Ze mochten de bewoners zelf gaan halen op hun kamer of afdeling. Dit was erg positief: zo hadden de kinderen direct een beeld over de manier van wonen in een woonzorgcentrum.  Het ijs was direct gebroken.  

De kennismaking verliep vlot en de bewoners zagen het helemaal zitten om met de kinderen de kunstkamers te vullen. Er zitten een paar zwakke lezers in de  klas dus hebben we hier en daar wat moeten helpen met het lezen en sommige groepjes wat op weg moeten helpen. Maar de samenwerking was geweldig en super fijn om te zien hoe de kinderen en de oudjes samen aan de slag gingen.   

De kunstkamers werden gevuld met pareltjes van kunstwerkjes. Het was mooi om te zien hoe zelfs de grootste belhamels zich met de oudjes amuseerden. Het afscheid was voor sommigen zeer emotioneel. Er zijn toch wat traantjes gevloeid, zowel bij de bewoners als bij de kinderen. Ontroerend mooi om te zien ..  

Hopelijk komt er nog een vervolg … ik schrijf mijn klas zeker weer in !  

JUF VBS DE PAREL, KASTERLEE  


Wij zaten in een heel leuk groepje. De ouderen werkten goed mee en dat was leuk. De opdrachten waren goed voorbereid en waren ook erg leuk. Het was tof om bij de 99-jarige Madeleine te zitten.  

Deze dag krijgt vijf sterren.  

Ik vond het leuk om de oude mensen te bezoeken. De opdrachten waren ook tof. De oudere mensen waren heel erg vriendelijk en ik vond het daar gezellig.  

Ik was in de paarse groep en vond het SUPER leuk! De handmassage vond ik fijn. En de bejaarden vonden dat ook fijn denk ik. De opdrachten waren heel leuk. Ik zou het graag nog eens doen.  

Rudy was de grappigste van de groep. Toen we moesten tekenen, was het grappig want Etienne had nog crème aan zijn handen en veegde het af met een blad waarop we nog moesten tekenen. Ik zou graag nog eens gaan. De voeloefening was heel leuk want ze namen alles er meteen uit en keken wat het was.  

Tina kan heel mooi tekenen. De begeleiders waren lief. François was heel grappig. Michel was stil. De massage vond ik fijn want dat is goed voor de pijn aan hun handen.  

Het was superleuk en de mensen waren allemaal heel lief. Er was iemand van ons groepje die in slaap viel. De mensen tekenen vond ik het leukst.   

Het was een heel leuke namiddag. Het was tof om met de mensen samen te werken. De opdrachten waren supertof. Wat ik ook leuk vond, is dat we moppen vertelden. Het was nog leuker omdat mijn mama daar werkt. Zeer tof! 

ENKELE LEERLINGEN BS IMMACULATA, IEPER


De bejaarde zei niet zoveel. Was ook 100 jaar oud.  Hij lachte wel als we iets zeiden.  Sommige spelletjes waren te moeilijk voor hem. Hij begreep het niet.  

Heel leuke en toffe namiddag.  In begin moeilijk.  Ik wil nogmaals naar het rusthuis gaan.  

Leuk dat ze veel vragen stelde.  Moeilijk om te weten of ze het verstond.  

Lieve en grappige bejaarde.  Ik wou dat het langer duurde.  Leuke opdrachten.  

Leuk en lieve bejaarde. Tof spel.  Ik wil meer naar het woonzorgcentrum. Ik vind het tof om te weten wat ze daar doen.   

Super leuk. Bejaarde was niet verlegen. Ze legde de opdrachten goed uit.  Ze vond het masseren van de handen leuk. Ze vertelde veel over haar leven en dat vond ik leuk. Leuk om te knutselen.  Ik wil terug.  

Super leuk. Spijtig dat we hard moesten praten en dat haar ene oog niet werkte.  

Ze was lief en vriendelijk. Ze praatte graag, dat vond ik leuk. Jammer dat ze bibberde.  

Ik was niet bang.  

ENKELE LEERLINGEN VAN DE SINT-LODEWIJKSSCHOOL, BEITEM  


Dus zeker voor herhaling vatbaar! De kinderen waren heel enthousiast.    

JUF SINT-LODEWIJKSSCHOOL, BEITEM


Gisteren hebben we onze “kunstnamiddag” gehad. Ik wil je laten weten dat het echt een zeer leuk project was. Zowel de kinderen als onze residenten hebben er erg van genoten.  

We vonden ook dat de voorbereiding top was , leuk en duidelijk materiaal dat zowel groot als klein aansprak. Echt een aanrader en als er ooit nog zoiets komt willen we zeker weer mee doen!  

WZC DE MUZE, MECHELEN  


We hebben zeer genoten van onze voormiddag met jullie pakket als uitgangspunt.  

De handleiding, draaiboek, de materialen, de communicatie via mail in de aanloop ernaar toe waren zeer duidelijk, bruikbaar en uitnodigend...meteen zin om ermee aan de slag te gaan.  

Via de opdrachtdoosjes hebben we veel van gedachten kunnen wisselen, creatief kunnen bezig zijn en echt samengewerkt. De doosjes - qua vorm en inhoud - zetten meteen op hun eigenste manier een warme toon die de verbeelding en creativiteit aanwakkerde.  

De bewoners waren enthousiast, trots, en ontdekten een creativiteit die ze nog niet gewoon waren van zichzelf. De leerlingen van het zesde leerjaar van Juf Ria van de buiteling in Paal waren uitermate empathisch en ondersteunend naar de bewoners toe.   

In de introductie sprak ik jullie woorden: het gaat niet om winnen, presteren maar om samen een leuke creatieve tijd mee te maken. En dat werd het. Het resultaat was absoluut ondergeschikt aan de beleving, het was heerlijk om zien en mee te maken. Creaties groeiden, schroom verdween...  

De ondernemingslust spatte heel de tijd in het rond op een manier die bijzonder aangenaam was. Gedreven, geconcentreerd en met een warme, dienstbare communicatie binnen de groepjes.  

Tot slot brachten we de museumkamers samen (de tijd was te kort om te doen wat we allemaal wilden, maar lang genoeg: want het vraagt ook een bijzondere concentratie.)  

Sommigen wilden gretig hun kamer toelichten en deden dat met verve. Nadien besloten we democratisch: de museumkamers gingen mee naar de kamers van de desbetreffende bewoner en er werd een foto van elke kamer getrokken om te gebruiken in de klas.  

Het is een schat, de formule die jullie aanreikten, een schot in de roos.  

Ik ben dankbaar dat we deze gelegenheid kregen.  

LIEVE, WOON EN LEEFBEGELEIDSTER, OCURA BERINGEN