Als kunstenaar wil je je werk zo goed mogelijk presenteren. Een goede reproductiefoto kan je beeldend werk een grote meerwaarde bezorgen. Een portfolio, website of uitnodiging voor een tentoonstelling met goed gemaakte foto’s zijn mooie visitekaartjes.

Deze handleiding richt zich specifiek op reproductiefotografie. Bij het fotograferen van werk voor Instagram ligt de focus iets anders, daar gaat het meer om het weergeven van een sfeer en gelden er andere spelregels.

ZELF EEN PERFECTE REPRODUCTIEFOTO MAKEN? VOLG DEZE EENVOUDIGE HANDLEIDING IN 20 STAPPEN

Je bent kunstenaar en het fotomateriaal van je kunstwerken is ‘redelijk’, maar kan eigenlijk veel beter?

Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die, zonder fotografische ervaring, met een digitaal fototoestel, smartphone of tablet, perfecte reproductiefoto’s wil maken van zijn werk: een tekening, schilderij, installatie, glaskunst, beeldhouwwerk, juweel . . .

Reproductiefotografie is een eenvoudige fototechniek waarbij je een aantal ‘spelregels’ in de juiste volgorde moet uitvoeren. Na het toepassen van deze 20 stappenhandleiding ben je niet enkel de kunstenaar, maar ook de ideale reproductiefotograaf van je eigen werken. Hoe leuk (en kostenbesparend) is dat niet!

Volg het stappenplan. Je zal blij verrast zijn met je eigen professionele fotoresultaten.

HANDLEIDING

Neem de tijd om deze handleiding door te nemen en je de handelingen eigen te maken. Als reproductiefotograaf ben je immers een technicus die het kunstwerk zo nauwkeurig mogelijk weergeeft. Om dat te bereiken moet je strikt en nauwkeurig te werk gaan. Dat doe je door de checklist in een goede volgorde af te werken.