Kevin Vanwonterghem kiest

18 oktober 2019
View this post on Instagram

☕ #apaperaday19

A post shared by Lotte (@lott_e_) on

“Tussen de vele inzendingen zijn me meteen enkele tekeningen opgevallen omwille van hun voelbare liefde voor het tekenen, hun technische kundigheid en/of hun eerlijkheid. Als ik er ééntje moet uitkiezen, dan is het dit beeld van een woonkamer met koffie op tafel en zicht naar buiten. Wat me aanspreekt is de speelse wijze waarop de maker een banaal tafereel weet om te zetten in een frisse schets. De gemaakte keuzes – hoe de realiteit is herleid tot enkele lijnen en vlakken – getuigen van een gevoel voor compositie, kleur en lijn. Ik werd er instant vrolijk van!”

Kevin Vanwonterghem (1984) houdt van thema’s met weerhaakjes. De superieure houding en controledrang van de mens ten opzichte van de natuur is daar een voorbeeld van.  Kevin volgde een opleiding Illustratie aan Sint-Lucas en nadien nog een opleiding Vrije Grafiek (Gent). 
In zijn houtskooltekeningen toont hij landschappen, maar eerder dan een loutere representatie daarvan, brengt hij ze in fragmenten samen tot intrigerende composities, waarbij telkens kunstmatige ingrepen voelbaar zijn.