Kunst in quarantaine

Wivina Ockier, Sien Godderis en Sabine Oosterlynck

Noodgedwongen trekken we ons terug in eigen huis. Misschien ook in eigen atelier? Hoe beïnvloedt deze vreemde tijd jouw werk, jouw ritme en aanpak? Waar werk je aan? We kregen heel wat reacties op onze oproep. Kunstenaars Wivina Ockier, Sabine Oosterlynck en Sien Godderis vertellen over de extra 'ateliertijd' die nu vrijkomt.

Wivina Ockier: Ideeën opvissen

Wivina: 'De reden voor de quarantaine mag dan weinig opbeurend zijn, maar de ateliertijd zelf vind ik zalig. Tijd, veel tijd om zomaar iets te tekenen of losse gedachten in een schetsboek te schilderen. Tijd om ideeën die al lange tijd ergens genoteerd staan op te vissen en ze dan heerlijk te schrappen. Vaak geven die ideeën dan weer aanleiding tot iets anders.'

Het atelier van Wivina Ockier
Het atelier van Wivina Ockier

Sabine Oosterlynck: Performance in tijdelijke raamgalerij

Sabine: 'Hier vliegt de tijd. Het is alsof de tijd nog sneller gaat dan anders: vertraag ik, of ben ik intenser bezig met mijn werk? Ik geef les op twee academies deeltijds kunstonderwijs, in Gent en Lier, en hou online contact met mijn leerlingen. Ik geef geregeld creatieve input. Maar onze eindpresentaties komen in het gedrang. 
Vanuit mijn initiatief P/ROPS heb ik een tijdelijke raamgalerij in het leven geroepen, die verander ik om de 2 weken. Ik plan er op donderdag 9 april trouwens een livestreaming, een performance in het raam die je via het instagramprofiel van P/ROPS kan volgen.
Het is nu ook een ideaal moment om mijn archief deftig aan te pakken: al mijn werk te sorteren, inventariseren en contacten te onderhouden. Maar ik hoop sowieso dat we in de zomer weer verder kunnen en ons werk écht naar buiten kunnen brengen tijdens de Kunstroute in Oosterzele.'

P/ROPS raamgalerij
P/ROPS raamgalerij
Wivina Ockier
Sien Godderis
Sabine Oosterlynck

Beelden v.l.n.r.: Wivina Ockier, Sien Godderis & Sabine Oosterlynck