Mayken Craenen kiest

A PAPER / A DAY - DAG 20

'Tegenwoordig zijn het vaak kleuren en composities die zich het snelst op mijn netvlies branden - wellicht is dat de estheet (en bloemist) in mij - maar vandaag werd ik toch vooral aangetrokken door de kracht van een rake schets. Dat blijft toch iets magisch.
Ook als je ze zelf maakt: het is erop of eronder. Dit is op het eerste zicht een simpele portretstudie, maar de dynamiek van de lijnen brengt de figuur in beweging.
Hij lijkt stevig en solide, maar de lijnen zinderen en krullen en halen de persoon uit zijn pose, van het blad. Het contrast tussen hard en zacht, simpele lijnen en donkere kriebels zuigt je aandacht recht naar het gezicht. Hoewel je dat amper ziet, lijkt er zich vanalles in dat hoofd af te spelen.'

Mayken Craenen (°1987, Antwerpen) stak haar liefde voor fotografie, handwerk, illustratie, collage en communicatie jarenlang in uiteenlopende opdrachten en projecten. Sinds 2018 ligt haar hart bij Wilder, de bloemenwinkel en studio die ze oprichtte met Marijke Boesmans. Met een intuïtieve mix van bloemen, objecten en beelden brengen ze hun visie op alledaagse schoonheid. Mayken is ook sinds de start deel van het team achter Grafixx, het festival voor grafische kunsten in De Studio in Antwerpen.