Olu Vandenbussche kiest

25 oktober 2019
View this post on Instagram

#inktober2019 #apaperaday19 #2800love

A post shared by Tilde Potoms - tekeningskes (@tilde_potoms_tekeningskes) on

“Sinds ik hem heb gezien, laat deze cartoon me niet meer los. Ik was in eerste instantie getriggerd door het thema omdat ik zelf vaak met trein, tram en bus reis. Daarbij vang ik soms intrigerende gesprekken op, andere keren ben ik getuige van wrange of pakkende taferelen. Ik hou ervan om mijn medereizigers te observeren en te fantaseren over hun afkomst en bestemming. Ik heb ook veel bewondering voor wie zijn of haar observaties kan vastleggen in rake tekeningen of verhalen, zoals deze illustratrice.
Wat ze brengt getuigt van een nieuwsgierigheid, openheid en empathie naar anderen toe die ik hartverwarmend vind. Ze vertelt een zwaar verhaal in een donkere stijl en toch voel je je als lezer achteraf beter. Wellicht komt dat door de scène waarin het hoofdpersonage met zijn neus vruchten aantikt. Dit bevreemdende schouwspel doet verwonderen en verleent aan het geheel ook een speelse toets.
Van deze illustratrice wil ik meer zien!”

Olu Vandenbussche (°1983) is textielontwerper en interieurstyliste. Ze geeft opleidingen rond digitaal textielontwerpen en schrijft op haar blog over slow design, duurzaam textiel, interessante ontwerpers, websites en apps en beidt zo een platform aan beginnende printdesigners.