Painting Nights #4

Online schildersatelier 'Glory Box'

Painting Nights is jouw schildersatelier voor één avond op een bijzondere plek. Ook voor deze vierde editie hoef jij nergens heen, maar komen wij samen naar jouw 'kot’.
Schilder je op zaterdag 27 maart 2021 mee vanuit ons online schildersatelier?
Mira Bryssinck brengt er live haar monoloog ‘Glory Box’ zittend vanachter haar microfoon, en gestationeerd in de studio van Compagnie Cecilia, inspelend op jouw penseelstreken en potloodstrepen.

Met de vrijheid die lonkt, zien we onze kans schoon om nog eens avondklokvriendelijk en mondmaskervrij de deuren van ons online schildersatelier wagenwijd open te stellen. Mira Bryssinck brengt er live haar monoloog ‘Glory Box’, en komt die avond via jouw luidsprekers de huiskamer binnen. Jij zorgt voor het geschikte schildersmateriaal en een goede internetverbinding, wij voor een inspirerende theaterervaring en de geschikte gezelligheid. De live vertelling van Mira Bryssinck omzetten in jouw beeldend werk, dat is de uitdaging van de avond.

Over 'Glory Box'

'Glory Box' is een monoloog over (on)moedwillige eenzaamheid. Een conciërge van een gebouw (Mira Bryssinck) komt zichzelf tegen in het spiegelpaleis van haar gedachten en gaat een speels gesprek aan met de omringende duisternis. Ze vervaagt en verdwaalt, volgt haar eigen echo en probeert te ordenen wat belangrijk is. Want wat is feitelijk substantieel voor een mens?  

Voor deze 'Glory Box' ging Mira op zoek naar wat eenzaamheid met een mens doet, en wat het betekent om je opgesloten te voelen. Waar verlangen we dan naar en waar zijn we bang voor? Kan fantasie een troost zijn en hoe lang kunnen we eenzaamheid verdragen? Tijdens het schrijfproces kwam Mira bij een personage uit dat met deze vragen worstelt en een uitweg zoekt uit de situatie waarin ze zich bevindt. 

Tipje van de sluier? Luister hier naar een korte intro van Mira over ‘Glory Box’. 
 

CREDITS

Tekst en spel: Mira Bryssinck 
Concept: Mira Bryssinck 
Dramaturgie: Daan Borloo 
Artistiek medewerker: Daan Borloo 
Advies: Bart Meuleman 
Bewegingscoach: Arend Pinoy 
Beeld: Yuri van der Hoeven 
Lichtontwerp: Tom Declercq 
Techniek: Tom Declercq 
Productie coördinatie: Sarah Vandenbussche 
Met dank aan: Vooruit, Dounia Mahammed, Steve Salambier, Nathalie Aga, Gouvernement 

 
Painting Nights #4 is een project van Kunstwerkt in samenwerking met Compagnie Cecilia 

 Vragen? zoe@kunstwerkt.be