Johannes is vormgever, consultant en docent aan LUCA School of Arts Gent, opleiding interieurvormgeving, waar hij de studenten helpt om hun werk te presenteren. Hij werkt als consultant en ontwerper ook nauw samen met kunstenaars om hun te ondersteunen in technische uitvoering en hun werk te presenteren. (o.a. met Nástio Mosquito, Kelly Schacht)

  • Als kunstenaar heb je na een tijdje al aardig wat beeldmateriaal verzameld. Je zal lang niet alle beelden publiceren. Wat je kiest om te tonen in een portfolio hangt af van wat je voor ogen hebt. Een portfolio voor jezelf kan fungeren als een archief van je werk. Maar je kan ook werken aan een portfolio naar je publiek, naar de buitenwereld.

  • We gaan in deze blogpost enkel in op een basislay-out om je afbeeldingen te plaatsen. De bedoeling is vooral de kwaliteit van je werk via de afbeeldingen naar voor te brengen.

  • Een Instagram profiel is altijd in beweging. Instagram is bij uitstek het platform om beelden en bijhorende tekst op je publiek los te laten. Op andere platforms is er veel meer ruis aanwezig: tekst, advertenties, comments. Veel gebruikers hanteren Instagram als zoekmachine voor inspiratie.