Portfolio (online/offline)

zondag 22 maart 2020
Docent: Geoffrey De Beer

We bekijken hoe je een portfolio samenstelt, welke aspecten belangrijk zijn en hoe je die vorm kan geven. Zowel de papieren portfolio als online-mogelijkheden komen aan bod. Het verschil tussen een werkportfolio en een presentatieportfolio wordt duidelijk, de verschillende onderdelen van een portfolio, actuele tendensen in het gebruik van sociale media en andere digitale kanalen. Ook promotiemiddelen als visitekaartjes, uitnodigingen en het belang van netwerken komen aan bod.
Aan de hand van inspirerende voorbeelden krijg je een beter zicht op deze materie en je krijgt input om zelf aan de slag te gaan. Aan de hand van een SWOT-analyse krijg je een helder beeld van je eigen situatie en waar je naartoe wil, een vision board helpt je om je toekomstperspectief helder te krijgen. We staan ook stil bij hoe je werk selecteert in functie van een bepaald doel.

Geoffrey De Beer is kunstenaar en galeriehouder van de Base-Alpha Gallery in Antwerpen. Hij cureert ook exposities en werkte mee aan de publicatie ‘De kunst van het presenteren’. Rond dit thema geeft hij regelmatig infosessies.

VOLZET.

i.s.m. Z33, Huis voor actuele kunst, design en architectuur