Zorg voor mooi beeldmateriaal van je werk

Het vraagt wat oefening en aandacht om je werk zo te fotograferen dat het helemaal tot z'n recht komt. Een werk kan heel sterk zijn 'in het echt', maar hoe kan je dit ook op foto overbrengen? Fotograaf Reinhart De Grendel verzamelde al z'n kennis hierover in een praktische handleiding.

Stel een portfolio samen

Hoe kan je je als kunstenaar profileren? Johannes Elebaut geeft in enkele blogberichten tips om je werk online te presenteren. Ontdek belangrijke elementen van een portfolio, laat je inspireren door voorbeelden en duik dieper in Instagram. 

Zet je werk op Beeld

Zet je werk op het online platform Beeld en kom in contact met organisatoren, open calls, andere kunstenaars en hun werk. Daarnaast bereik je via Beeld een breed publiek.  

Doe inspiratie op: (digitale) boekentips

We verzamelden allerlei nuttige tips over naar buiten komen met je werk in de publicatie 'De kunst van het presenteren'. Je vindt de publicatie hier momenteel gratis terug (de gedrukte versie is niet meer in voorraad). 

Leer bij tijdens workshops

We organiseren regelmatig workshops en gesprekssessies over het communiceren over je eigen werk, zoals 'De Gesprekken' of de vijfdelige reeks 'Parcours'. Kijk hier of er iets op stapel staat. 

Klaar om tentoon te stellen?

Lees onze vijf tips voor tentoonstellen hier.

Promoot je expo online

Promoot je expo's via de online agenda Uit in Vlaanderen