'Schrijven voor beeldend kunstenaars' bestaat uit drie online workshops, gevolgd door een aanvullend coachingsgesprek (vrijblijvend). De inschrijvingen voor de workshopreeks zijn alvast geopend. Als je je inschrijft, ontvang je later een uitnodiging voor de coachingsessie. 

Driedelige workshopreeks

Docent Paul Hendrikse neemt je in drie sessies mee in dit onderbelichte aspect van je kunstenaarschap. Leer jezelf voorstellen als maker in een artist statement, zoek naar de passende woorden en titels bij je werk en ontdek hoe je over je werk vertelt. Je kan enkel inschrijven voor de volledige reeks. Alle sessies gaan online door.

Sessie 1: het artist statement

Jezelf voorstellen als maker is geen bijkomstigheid, het is zelfs een belangrijk onderdeel van je kunstenaarschap. Je kan dit neerschrijven in een artist statement. Ook voor een publiek is zo’n statement een interessant vertrekpunt om je werk te ontdekken. Maar hoe schrijf je een artist statement? Aan de hand van enkele grote vragen – Waarom maak ik werk? Hoe doe ik dat? En wat vind ik belangrijk? –  schrijf je (in een duo met een andere deelnemer) de basis van jouw artist statement neer. 

woe 16 maart van 19u30 tot 22u 

Sessie 3: de kracht van een titel en de gesproken pitch

In de laatste sessie nemen we twee thema’s onder de loep.  Je denkt mee na over het belang van een sterke titel, die stof doet opwaaien. Waarom geef je best wel een titel aan je werk? In het tweede deel wordt het gesproken woord belicht: hoe stel je jezelf en je werk voor, zonder dat de ander je werk ziet?  

woe 30 maart van 19u30 tot 22u 

Sessie 2: schrijven over je beeldend werk

Tijdens een tweede sessie zoomen we in op je werk zelf. Wat maak je? Wat is er specifiek aan jouw werk? En hoe kan je er op een persoonlijke manier over schrijven? Hoe zet je jouw werk om in een tekst die past bij jou én bij je werk? Gemotiveerd door de andere deelnemers en met handige tips zal je jezelf verbazen. 

woe 23 maart van 19u30 tot 22u 

Painting Nights foto (c) Evenbeeld

Coachingsgesprek

Als deelnemer aan de workshopreeks werkte je aan je artist statement, tekst over je werk, voor je portfolio- of website, je instagramprofiel,… Heb je specifieke vragen waar je graag dieper op ingaat, wens je feedback op een bepaalde tekst of vraag je je af hoe teksten jouw beeldend werk in het algemeen nog kunnen versterken? Paul Hendrikse gaat tijdens dit opbouwend gesprek in op je vragen en je teksten.

woe 20 april tussen 18u en 22u. 20 min/deelnemer*

*Inschrijven hiervoor kan pas nadat je inschreef voor de driedelige workshop.