As seen on Instagram:

4 profielen die je móet volgen

Instagram is overal. En of je nu voor of tegen bent, je kan niet ontkennen dat het inspirerend kan zijn. Ook beeldend kunstenaars en ontwerpers gebruiken het medium in overvloed en toveren met prachtige beelden die je dag net dat beetje vrolijker of kleurrijker maken. Wij pikten er vier profielen uit die je tijd zéker waard zijn.

@eleonorbostrom

Geobsedeerd door keramiek? En door hondjes? Dan raak je meteen verslaafd aan het werk van de Zweedse Eleonor Boström. Geen schattige keramieken poedels, Yorkshires of andere gezelschapshonden zoals vroeger bij grootmoeder op de vensterbank, maar wel series koffietasjes en wandklokken met schurftige hondjes. En voor de liefhebbers van katten: geen paniek, af en toe verschijnt er ook eens een andere viervoeter op de pagina.

@maxfreund1

Stukken stof borduren, beschilderen, en aan elkaar naaien om dan weer te overschilderen en los te scheuren. De Zwitserse kunstenaar Max Freund lijkt voor zijn collagewandtapijten allesbehalve te werken volgens een traditioneel stappenplan. Intuïtief stelt hij zijn doeken samen, waardoor het onmogelijk lijkt om zijn werk vast te pinnen op een bepaalde stijl. Zelfs binnen een afgebakend Instagram-vierkant, blijft het interessant om de verschillende elementen in zijn werk te ontdekken.

@hello_collective

Dit Brussels collectief rond Jérôme Meynen en Antoine Detaille had in het voorjaar nog een tentoonstelling in MIMA en schildert ondertussen onze hoofdstad (en bij uitbreiding de wereld) vol. Via hun muurschilderingen, sculpturen en illustraties betreed je hun steeds verder uitdijend universum, vol abstracte vormen en grillig lijnenspel. Of het er heerlijk vertoeven is, dat moet je zelf uitmaken. 

@toeristmodernist

Als Vlaanderen Vakantieland ooit dacht aan een online spin-off voor de architectuurliefhebber, dan hebben ze dankzij toeristmodernist meteen inspiratie voor minstens twee seizoenen. Tussen de Berlijnse en Franse architectuur ontdek je er heel wat Belgische pareltjes in Waregem, Destelbergen, De Panne of Doornik. Deze pagina zoekt de Bauhaus-architectuur op in uithoeken over heel het land, met een overvloed aan primaire kleuren, marmeren zwart-witvloeren en simplistische gevels van deze minimalistische bouwstijl tot gevolg. Verwacht geen gestileerde beelden uit een doorsnee interieurmagazine, wel esthetische snapshots met een zweem nostalgie - inclusief de Belgische regenachtige dagen.