As seen on Instagram

Instagram is overal. En of je nu voor of tegen bent, je kan niet ontkennen dat het inspirerend kan zijn. Ook beeldend kunstenaars en ontwerpers gebruiken het medium in overvloed en toveren met prachtige beelden die je dag net dat beetje vrolijker of kleurrijker maken. Wij pikten er vijf profielen uit die je tijd zéker waard zijn.

@bahati.simoens

Met inspiratiebronnen als Henri Matisse, Paul Gauguin, Henri Rousseau en David Hockney is een gouden combinatie nooit veraf. De herkenbare figuren met uitvergrote rompen en miniatuurhoofdjes van Lut Bahati Simoens vertoeven meestal in een kleurrijke (geabstraheerde) omgeving. En wanneer de penseelvoering de bovenhand krijgt, dan is het moeilijk om je niet in dit werk te verliezen.

@lesmonseigneurs

De afmetingen van hun borduursels, wandtapijten en quilts beperken? Daar denkt Les Monseigneurs niet aan. Hun beeldende textielwerken - geïnspireerd door de natuur – stralen een nieuw soort royaliteit uit waarbij grafische lijnen primeren. Waar ze in hun ene (soms kleinere) ontwerpen voor felle kleuren kiezen, is het kleurgebruik van hun grote doeken eerder een soort hedendaagse referentie naar de grote wandtapijten uit Middeleeuwse kastelen. 

@baldvineinarsson_

Schipperend tussen België en IJsland, tussen keramiek en lijnteking, tussen luchtige humor en introverte persoonlijkheid. Ergens daartussen vind je het werk van Baldvin Einarsson. Dankzij voldoende knipogen, een karakteristieke stijl en een veelheid aan media wordt Baldvin één van de profielen die onmisbaar is op je Instagram-feed. Daarnaast is hij ook nog de medeoprichter van ABC Klubhuis, een tentoonstellingsruimte in Antwerpen. Win win.  

Auteur
Zoë Hoornaert