As seen on Instagram

Januari

Scroll, follow, like. Het driedelig gebod van Instagram, waarbij de volgorde er niet per se toe doet. En om je dat allemaal gericht te laten doen, lijsten we opnieuw vijf profielen op die jouw schermtijd genadeloos de hoogte in doen schieten. 

Still Life Still Here (@stilllifestillhere)

"Een stilleven is een artistieke compositie (schilderij, tekening, foto) van roerloze of levenloze objecten, die met zorg zijn belicht.” (Bron: Wikipedia)

Al millennia lang wagen kunstenaars van alle slag zich aan deze kunstvorm. Maar hoe brengen kunstenaars het er in dit decennium van af? Het account @stilllifestillhere serveert iedere week een nieuw menu aan de hand van een inspirerend stilleven, waar creatievelingen duimen en vingers bij aflikken. En dat levert iedere dag een waaier aan stijlen op. Les goûts et les couleurs ne se discutent pas, maar het is toch maar lekker smikkelen van de resultaten. 

Laura Andriessen (@lauraandrssn)

Tekentaferelen in postkaartformaat. Laura Andriessen vermengt in haar werken tekst en beeld, wat voor een fijne verhalende combinatie zorgt. Interessant aan haar profiel is om er eens helemaal doorheen scrollen, waardoor je ziet hoe haar werk evolueert: van waterverf tot scans van haar schetsboekje en de heerlijke kleurencombinaties. En hoewel de stijl van wat ze deelt verandert, blijft melancholie de grote constante. 

Auteur
Zoë Hoornaert