Scroll, follow, like. Het driedelig gebod van Instagram, waarbij de volgorde er niet per se toe doet. En om je dat allemaal gericht te laten doen, lijsten we opnieuw vijf profielen op die jouw schermtijd genadeloos de hoogte in doen schieten.
Een sobere horror vacui in potloodlijnen. Dat roept het werk van Tja Ling op – of toch bij ondergetekende. In haar taferelen blijft geen stuk van het blad vrij van een potloodstreep, maar toch weet ze er een grote beheersing aan de dag te stellen. Geen arcering te veel in het landschap van de zonderlinge personages, waar landschappen opdoemen uit verschillende tinten grijs.
"Een stilleven is een artistieke compositie (schilderij, tekening, foto) van roerloze of levenloze objecten, die met zorg zijn belicht.” (Bron: Wikipedia)
Al millennia lang wagen kunstenaars van alle slag zich aan deze kunstvorm. Maar hoe brengen kunstenaars het er in dit decennium van af? Het account @stilllifestillhere serveert iedere week een nieuw menu aan de hand van een inspirerend stilleven, waar creatievelingen duimen en vingers bij aflikken. En dat levert iedere dag een waaier aan stijlen op. Les goûts et les couleurs ne se discutent pas, maar het is toch maar lekker smikkelen van de resultaten.
“We mogen niet meer dansen? Dan schilder ik toch gewoon iedere dag de congadans?” We kunnen het niet met zekerheid zeggen, maar dit moet er begin 2021 door het hoofd van Albert Willem gegaan zijn. In deze naïeve tekeningen danst een select groepje stokmannetjes zich de verdoemenis in. Tornado’s, haaien, rekeningen of een yeti: the conga line continues. Het stilt het verlangen naar danspasjes niet, maar verzacht het wel wetende dat er iedere dag een nieuwe absurde conga komt.
Tekentaferelen in postkaartformaat. Laura Andriessen vermengt in haar werken tekst en beeld, wat voor een fijne verhalende combinatie zorgt. Interessant aan haar profiel is om er eens helemaal doorheen scrollen, waardoor je ziet hoe haar werk evolueert: van waterverf tot scans van haar schetsboekje en de heerlijke kleurencombinaties. En hoewel de stijl van wat ze deelt verandert, blijft melancholie de grote constante.
Een naam en concept die al ontstonden voordat we tot onze huiskamers veroordeeld werden, maar die nu meer dan ooit gesteund en aangemoedigd mogen worden. Met een abonnement op domestic club ontvang je voor een luttel bedrag mooie post in je brievenbus. Of het nu foto’s zijn, tekeningen of een scheurkalender (!!), het past allemaal door jouw brievenbusgleuf. Wat je ontvangt ontdek je keer per keer, wat het verrassingseffect alleen maar vergroot. En geef toe, dat verrassingseffect kunnen we deze dagen maar al te goed gebruiken.