As seen on Instagram - Quarantine Edition

We opereren nog even allemaal vanuit de huiskamer, onze quarantainecel bij uitstek. En om toch nog enigszins wat contact te hebben met onze virtuele medemens, is Instagram de ideale plek voor wat visueel voer. Scrollend doorheen onze dagen, trokken vijf profielen onze aandacht. 

@charlotte.peys

Blijft uw brievenbus naast enkele online pakketjes behoorlijk leeg? En verkiest u al eens een degelijke brief tegenover een skyperitief? Dan is DE TUSSENRUIMTE, het sprokkelpostproject waarin Charlotte Peys schrijft en tekent, de oplossing tijdens deze quarantainedagen. Iedere dag vind je op haar Instagram-account de enveloppe én brief die ze die dag verzegelde. Haar persoonlijk gefrankeerde post stuurt ze richting eender wie die het nodig heeft. Een spel tussen beeld en woord, die je ook zelf kan ontvangen. Een mailtje naar charlottepeys@gmail.com en verlangen maar.
Zeer efficiënt tegen de virale verzuring.

Website De TUSSENRUIMTE

@quarantekening

Je woont in Gent? Je hebt een raam waaruit je de laatste dagen verdacht veel hebt liggen staren? Niet dat je het beu bent, nee. Maar bon, als er weinig uitzicht is op het einde van de lockdown, dan verwacht je toch een fijn uitzicht uit je raam. In dat geval biedt Quarantekening een nieuw perspectief. Dit project verenigt Gentse kunstenaars op Gentse ramen, en dat voegt al eens een extra dimensie toe aan de berenwandeling. Ondertussen zijn er in het straatbeeld al tekeningen te vinden van Sofie Decleene, Heike Dobbelaere en Penelope Deltour.
Meer info via quarantekening@gmail.com.

Tille Pepermans aan het werk voor Quarantekening

@jelle.vandenheede

Illustratrice en collagekunstenaar Jelle Van Den Heede gaat in de maand april in dialoog met de bewoners van een psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus in Sint-Niklaas die door de corona maatregelen nog meer afgezonderd zijn dan anders. Ze zoekt, vindt, verzamelt en categoriseert objecten uit hun dichte omgeving.

Onder #kunstinafzondering is ze één van de twintigtal kunstenaars die door Museum Dr. Guislain en Coupee Collage Collective elk aan een instelling werden gekoppeld. Een mail art project met een boodschap.

Auteur
Zoë Hoornaert