Staff Pick

Priscilla Devries

Ook de medewerkers van Kunstwerkt grasduinen door Beeld. Het gevolg: een selectie van enkele werken die hen erg aanspreken. Priscilla, onze stagiaire, koos deze 6 bijzondere werken.

Frances Joossens: City

Bij mijn selectie merkte ik opnieuw hoeveel ik hou van dromerige en kleurrijke werken. ‘City’ is zo’n werk dat mij vrolijk kan maken door ernaar te kijken. De dikke verfstroken geven een wazig gevoel, terwijl het de hardheid van de stad perfect uitdrukt. De bergen op de achtergrond geven dan weer het gevoel dat je in een klein stadje in Portugal bent. Daar wil ik wel naar op reis! 

Franky Laseure: Heartbeat

“Wauw”: dat was het eerste dat bij me opkwam toen ik ‘Heartbeat’ zag. Het werk doet me denken aan een neon-wandverlichting, maar gaat verder dan dat. De verschillende laagjes geven de impressie dat het hart echt aan het kloppen is. Het bijhorende filmpje heb ik al honderd keer op repeat bekeken, en nog krijg ik er niet genoeg van. Het deed mijn hart alvast sneller kloppen!

Greet Vandepitte: Blad op schaduw

Ik vind dit simpele, maar doordachte werk van Greet Vandepitte echt geniaal. Het spel van schaduw en licht zorgen voor interessante vormen en geeft extra dimensie aan het werk. Daarnaast rees de vraag bij mij op: ss dit eigenlijk wel kunst? Is dit misschien toevallig gevallen licht op het witte blad wel expressief genoeg? Of is de foto eerder het kunstwerk, en niet wat er op het blad gebeurt? Aan jou om hier ook over na te denken…