Staff Pick

Ward Desloovere

Arie in zijn eigen ritme, monsterkinderen, vernuftig raderwerk, radioactieve beren, benen in de knoop....: onze redactiemedewerker Ward dwaalde door de wondere wereld die www.beeld.be ondertussen is en koos bijzondere werken die verbazen.

Float . : Arie

Arie had ik nog niet ontmoet op de bijzondere planeet die Float . aan het bevolken is met mysterieuze houtskoolgnomen die nog moeten beslissen of ze nu in 2D of 3D door het leven willen gaan. Arie kon ook in een cartoon van Gummbah of de 'Windowlicker’-clip van Aphex Twin terecht gekomen zijn, maar hij koos voor een bestaan op een plankje in mdf. Voorlopig nog in een bevroren dansmove, lijkt het wel. Maar dat kan nog veranderen, want Arie heeft zijn eigen ritme.

Christine Morren: In the name of all animals, don't mess with us!

Een beer die net zo kwaad kan kijken als de vals onschuldige kinderen in de schilderijen van Yoshitomo Nara. ‘Don’t mess with us’! Een woordvoerder voor de dieren dus, deze kwaaie beer met een missie, die er met zijn gifgroene pels ook nog eens gevaarlijk radioactief uitziet.

Katrien Hofman: Stuffed

Een rollercoaster van benen. Flink in de knoop. Er is een versie met en een zonder schoenen. Benieuwd waar die met schoenen zoal naartoe gaat.

Joëlle Janssens: *x*

Er wordt veel gespeeld, verkleed en verstopt in de *X* fotoreeks van Joëlle Janssens. Een wolf loert in bed op een onschuldig slapend jongetje, kindmonsters verstoppen zich in de tuin of dwalen door de verlaten gangen van een hotel. De beelden zelf verstoppen zich niet: het licht staat altijd hard, de kleuren zijn fel.