1. PUBLICATIE: De kunst van het tentoonstellen

De publicatie ‘De kunst van het tentoonstellen’ bevat een schat aan informatie over de praktische kant van het exposeren. Je leest er tips van experts over de selectie van je werken, je ontdekt erin wat een geschikte exporuimte is, waar je op moet letten bij het transport of hoe je je werken ophangt. De publicatie is niet meer verkrijgbaar in druk, maar je kan de online publicatie helemaal gratis doorbladeren. 

2. VERZEKERINGEN

  • Een voordelige verzekering via Kunstwerkt

    Heb je een expositie op stapel staan? Je kan je tentoonstelling aan een voordelig tarief laten verzekeren via Kunstwerkt, als groep of als individuele kunstenaar. Ook het transport van je werk kan mee verzekerd worden. 

3. SOKKELS

Heb je een expo op stapel staan? Bij Kunstwerkt kan je kartonnen sokkels kopen, die niet vervormen én veilig zijn voor fragiel werk.

4. CHECKLIST VOOR TENTOONSTELLERS

Heb je een tentoonstelling, kunstenparcours of ander project op stapel staan? Daar komt heel wat bij kijken. Wie staat in voor de verzekering van de werken? Wie staat in voor de permanentie? Wordt het gebouw afgesloten buiten de uren van de tentoonstelling? Is de ruimte toegankelijk voor andersvaliden? Is er tentoonstellingsmateriaal beschikbaar? Wat met de promotie? Het zijn maar enkele van de vele vragen waarop je best een duidelijk antwoord hebt bij het plannen van een tentoonstelling.

Deze checklist zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet bij je zoektocht naar een exporuimte en dat je goede afspraken maakt.

5. OVEREENKOMSTEN voor tentoonstellen en verkopen van je werk

Zorg dat je voor het tentoonstellen duidelijke afspraken maakt en deze ook op papier zet. Op deze pagina vind je heel wat sjablonen van overeenkomsten.