Florence Nicodème

De rode draad doorheen mijn kindertijd, is mijn moeder die lachend zei, dat ik te veel fantasie bezit. Net dat heb ik weten om te zetten in een handelsmerk.

Wanneer ik een (lijn)tekening maak, bedenk ik entiteiten en speel ik met perspectief, om een dreamscape te scheppen.

Hierbij gebruik ik de losse hand en mijn verbeeldingskracht.

Sinds 2006 ben ik aan het tekenen, en al vlug volgde het schilderen. Maar vòòr mijn 20 jaar, had ik nooit gedacht dat het een talent van mij was. Dat mijn fantasie ook een sterke verbeeldingskracht had, ontdekte ik pas na mijn tienerjaren. Het is een uitlaatklep, een moment waarin ik mijzelf tegen kom, in het begin was het een ware innerlijke strijd, maar het heeft geleid tot het bezitten van een eigen stijl en het vertelt het woelige dansen dat zonder ophouden in mij gebeurd. Het kunnen vertalen is mijn kostbaarste eigenschap.

Het is zowel rust, als het herkennen van mijn onrust, het benadrukken van de tegenstrijdigheid in mij en het vinden van een betekenis, dat los staat van de realiteit, maar dat door een werkelijk wezen gemaakt is.

http://www.nicodeme.exto.nl

Tentoonstelling Bel-Art te Paal-Beringen

4,11,18 en 25 mei 2014

expo | Paal-Beringen | van 4 tot 25 mei 2014
Schilderijen, Tote Bags (shoppers) (40-75 EUR) en prints (giclées) Prints vanaf 200 EUR, schilderijen vanaf 700 EUR Elke zondag van de maand mei (2014)

door Florence Nicodème

Psychedelic Teaboxes

Superflat Pop Toys

All the Time

Moths Unfolding

Harlequin Madness

Headhunters - Modern Version

Aeon 04 - Feeding the birds

Aeon 01 - Scorpion

Aeon 07 - Tripods

Aeon 06 - Weird Fishes