Danny Boone

Mijn sculpturen zijn de trotse getuigen van mijn fascinatie voor de ongrijpbare harmonieën tussen architectonische elementen zoals massa, volume, ruimte en lichtinval. Door nieuwe ordeningen van vormen wordt er een evocatie van rust gesuggereerd die een tegenwicht vormt voor de dagelijkse chaotische samenleving. Mijn werkstukken zijn een combinatie van traditionele procédés en hedendaagse vormen, ontworpen om schoonheid te creëren met een ontroerende eenvoud.

De architecturale sculpturen werken vervreemding in de hand. Ze trekken niet alleen de aandacht door de gracieuze vormen, maar benadrukken ook hoe verschillend wij ons opstellen tegenover anderen. Mensen voelen zich vaak niet meer thuis in hun omgeving. Ze verliezen hun greep op de normale gang van het leven en begrijpen nog weinig van wat er rond hen gebeurt. De ‘stille’, versteende vormen druisen in tegen de huidige maatschappij waarin alles groot, druk, indrukwekkend en overdonderend moet zijn wat ons onzeker en achterdochtig maakt.

LEVEN is beelden ervaren

BEELDEN wekken gevoelens op

GEVOELENS roepen weer andere beelden wakker

DIE BEELDEN zoeken stil een nieuwe weg...

Punten, lijnen, vlakken, ruimtelijke figuren ...  lijken op het eerste gezicht niet fascinerend, maar zijn dat wel in combinatie met niet-grafische objecten als lijntypen, lijndikten, tekststijlen en lagen. Je kan er spelenderwijs een eigen beeldtaal mee creëren die op een tekenblad schoonheid met een ontroerende eenvoud tovert. Aan de basis van een creatie ligt doorgaans muzikaliteit of een maatschappelijk gebeuren.

http://dannyboone2.wix.com/dannybooneceramics

Labyrinth van lijnen

Polyfonie in zwart en wit

SOLIDARITY

Labyrinth van lijnen

TOLERANCE THE CONSEQUENCE OF HUMANITY

Polyfonie in zwart en wit

Polyfonie

POLYFONIE

Polyfonie in zwart-wit

Serie Tolerance the consequence of humanity

NO DISTANCE LEFT TO RUN

WOMEN'S GRIEF

l'Héritage de F.S.

THE NOT,THE ABSENT AND THE DISAPPEARED

IMPOSSIBILITY OF CHOOSING