Pieter De Decker

Pieter De Decker – Rescaping The Landscape - Biografie

Wat zie jij als je door de vrije natuur wandelt? Pieter De Decker (°1982, Zwijndrecht), opgeleid als Meester in de Illustratieve Kunsten aan St.-Lucas Antwerpen, ervaart bij elke stap iets anders. De continue verandering van licht, kleur, schaduw, composities van bomen, bladeren, golven, wolken…het fascineert hem mateloos.

Deze fascinatie wil Pieter graag delen met anderen aan de hand van z’n kunstwerken. Daarin experimenteert hij met fotoprints, druktechnieken, licht en verschillende materialen.

Pieter schept in z’n werken als het ware een nieuw landschap. Hij zuivert beelden uit van menselijke aspecten, bewerkt ze en vermengt verschillende beeldlagen volgens een eigen techniek. Zo ontstaat, afhankelijk van de lichtinval, de stand van de toeschouwer en de weersomstandigheden een andere beeldervaring. Een unieke dynamiek!

 

Environmental Frames 

De nog zelden geziene techniek van beeldvermenging wordt voor de toeschouwer het meest vatbaar in Pieters 'Environmental Frames'. Daarbij zie je hoe semi-transparante fotoprints op beide zijden van een plexi-plaat zijn aangebracht. Wie even de tijd neemt vanuit verschillende posities, ervaart een beklijvende mix van beelden. 

Daarnaast brengt Pieter ook werken voort die een variatie vormen op de techniek gebruikt bij zijn ‘Environmental Frames’, maar waarvan de kwaliteit van de perceptie minder onderhevig is aan het daglicht.  

Alle werken zijn onder te brengen in reeksen. Elk werk draagt de naam van de plaats waar Pieter het oorspronkelijke beeld vastlegde. Ere wie ere toekomt!

 

www.pieterdedecker.com

http://www.pieterdedecker.com

Rescaping The Landscape - Pieter De Decker

expo beeldend werk van Pieter De Decker

expo | Zwijndrecht | van 6 tot 21 mei 2017
Wat zie jij als je door de vrije natuur wandelt? Pieter De Decker, ervaart bij elke stap iets anders. De continue verandering van licht, kleur, schaduw, composities van natuurlijke objecten…het fascineert hem mateloos. Pieter schept in z’n kunstwerken als het ware een nieuw landschap. Dankzij een eigen techniek ontstaat, afhankelijk van de lichtinval een andere beeldervaring. Een unieke dynamiek!

door Pieter De Decker

Grasland: Expositie kunstvloer Pieter De Decker

Kunstvloer in kinderdagverblijf 'Ons Peuterhuisje'

expo | Burcht | van 13 tot 15 maart 2015
Pieter De Decker maakte een kunstvloer in Kinderdagverblijf 'Ons Peuterhuisje'. Het kunstwerk dat met een uniek procédé in de gietvloer van de vier leefruimtes werd aangebracht, bestaat uit 40 vierkante meter krioelende beestjes en verhalen. Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 maart 2015 kan elke geïnteresseerde dit landschap vol verhalen en gemanipuleerde beelden komen bezichtigen.

door Pieter De Decker

Scharpoordgalerij: Pieter De Decker

Expo 'Lichtbeelden'

expo | Knokke-Heist | van 7 tot 29 december 2013
Pieter De Decker is gefascineerd door landschappen. Het desolate, lege, uitgestrekte landschap weet hem te bekoren. Hij experimenteert met fotoprints, papiersoorten, licht en fototoestel. Hij recreëert en reconstrueert het landschap en ontdoet het van zijn menselijke aspecten. Verschillende lagen, verschillende beelden boven en door elkaar maken het nieuwe landschap, doordrongen van licht.

door Pieter De Decker

20170416_1060a-1065a Treescapes Bulbier

20170925_7260-7270 Treescapes St Hubert

20170328_0124a-0165a Ongé

Lichtbeeld Graide

Lichtbeeld Spelleplekke

Cloudscapes Porcheresse

Cloudscapes Ostdnkrk

20160523 Tree Scapes - Hapert

Tree Scapes - Hapert (1&2)

20150427_Warande

20150421_Durme

Riverscape - Semois 0071

Riverscape - Semois 0038

Hannecartbos 0037

Hannecartbos 0155

Bos

Labaer

Sunset Variations

Layerd Sunset