Carlos RAMIREZ CARRASCO

Carlos Ramirez Carrasco werd in 1967 in Chili geboren. Hij volgde monumentale schilderkunst aan het RHoK in Etterbeek en schilderkunst aan de academie van Watermaal–Bosvoorde.

Carlos is in essentie een bruggenbouwer, een 'ontkokerde' artiest en een netwerker. Hij noemt zichzelf een ‘kunstenaar zonder grenzen’ en wil dan ook alle grenzen overstijgen: van het Brusselse socio-culturele veld tot het internationale kunstmileu, van het beschilderen van een canvas in de rust van een atelier tot de artistieke interventie in de drukke stad. Hij werkt onder meer met schilderijen, video-installaties en dans.

Carlos Ramirez verenigt met zijn temperament expressionisme en een surrealistische droomwereld, kleurzachtheid en beeldhardheid. Zijn werk, halfweg tussen figuratief en non-figuratief verbeeldt de duivel in een droomachtig universum dat het menselijke en dierlijke dichterlijk confronteert.

Hij nam deel aan internationale evenementen zoals 'Fou-art-Montreal', 'Galery La Giraffe-Berlin', 'Zinneke Parade 2000-Brussel' en 'Espace Beaujon-Paris'. Hij leidde ook 'Projection Calibaní' in de voormalige Veeartsenijschool en het kunstenaarscollectief 'Team In Time ' met Julie Duquesne vanaf 2006.  

http://www.carlosramirez.be

the red fish

Memory as possible

The bird and fish

women dream

devil dream

Lost Paradise