Nicolas Van Parys

Nicolas Van Parys (°1974 Gent) 

Haalt inspiratie uit de confrontatie van de deconstructie van onze wereld waarmee we in het dagelijks leven omringd worden. De actualiteit , directe omgeving,  generaties, uiteenlopende culturen en de natuur blijken vaak terug te komen in zijn werk. Door gebruik te maken van deze interesses en door de drang om voortdurend te willen experimenteren, valt zijn werk niet onder te brengen onder 1 welbepaalde stijl. Dit maakt dat er vrijheid ontstaat op vlak van thema keuzes en verschillende dragers/ technieken. Het uitgangspunt zijn collages en bevreemde composities als beeldvorming. ‘De beperking’ in het manipuleren van beelden door ze handmatig te verknippen, zijn in eerste instantie een voorstudie voor het schilderen.  
De collage wordt schilderwerk, de verf en de ondergrond bepalen mee hoe het werk evolueert.   Hij maakt daarbij graag gebruik van oude beelden uit magazines of foto’s. Die beelden zijn referenties naar het verleden, misschien wel een verlangen naar de oorsprong. Op die manier krijgt hij de kans om de eenvoud van ons bestaan,  te bewerken.

http://www.nicolasvanparys.com

Let's play together

De Witte Muur

expo | GENT | 22 maart tot 10 juni 2018
- Nicolas Van Parys - schilderwerk, film, installatie. Opening - 22/03/18 - 19u Finissage - 10/06/18 - 17u -film Léon (1994) van Luc Besson Bezoek - cafe sphinx Dagelijks open vanaf 12u 's middags tot na de laatste film.

door Nicolas Van Parys

LNKS #3

Beeldruim collectief

expo | Gent | 28 mei tot 1 juni 2014
- + ° Groepstentoonstelling ° + - Concept en realisatie BEELDRUIM collectief ism Laurens Marien MET WERK VAN Katelijne de Corte Tine Guns Vladimir Ivaneanu Kevin Vanwonterghem Nicolas Van Parys Yves Velter Jimmy Kets Cindy Morlion Julie Scheurweghs Quinten Ingelaere Lore Rabaut Harlinde De Mol (ontwerp drukwerk door Jelle Martens) https://www.facebook.com/Beeldruim

door Nicolas Van Parys

let's play together

mass 01

east meat west

godfather