Pascal Radar

Beeldhouwer,  al tijdens mijn kinderjaren onweerstaanbaar aangetrokken door de materie bewerkte ik boomstammen om er boten, geïnspireerd door de trawlers aan onze noordkust, van te maken

Na mijn studies juweelkunst, edelsmeedkunst en dinanderie realiseer ik als autodidact mijn eerste werken in gedreven messing en koper, tijdens diezelfde periode wijd ik me ook aan het maken van enkele collecties van hedendaagse juwelen.

Later, geboeid door metaalgieting benader ik het gieten van bronzen beelden (verloren-was-techniek) en werk ik gedurende enkele jaren in een Brussels atelier gespecialiseerd in het reproduceren en verwezenlijken van bronzen beelden. Steeds meer belangstelling hebbend voor deze technieken zal ik mijn kennis bijschaven in een monumentale kunstgieterij.

Verrijkt door deze ervaringen beslis ik mijn eigen kunstgieterij op te bouwen die me toestaat vrij te zijn om mijn werk op een persoonlijke en eigen manier tot stand te brengen en een toppunt te bereiken in het verfijnen van mijn creaties. De eerste gieterijen werden besteed aan het realiseren van kleine figuurtjes, dieren, personnages en objecten die doen denken aan de Ashanti gewichtjes (Afrikaans ruilmiddel in brons). Daarna verwezenlijk ik een ingebeeld bestiarium, vogels en verschillende dieren.

De laatste jaren gaat mijn belangstelling eerder naar werken die rechtstreeks door de natuur geïnspireerd zijn, of door van de planten rechtstreeks een fossiel in brons te maken, of door vrij vormen van het plantenrijk te reproduceren. Ik herschep een microkosmos, een indruk van een sfeer die me plots heeft ontroerd, een blad poëzie die men zou kunnen betitelen als (volume art).

Ik werk in het algemeen met de verloren-was-techniek. Gepassionneerd en vol vuur druk ik mij vrij uit in het creëren van mijn beelden die ik van a tot z in alle vrijheid tot stand breng.

 


Kunstenaarsroute Beloeil

Bronzen beelden - Pascal Radar

expo | Stambruges | van 21 tot 22 juni 2014
Tentoonstelling "Bronzen beelden" van Pascal Radar zaterdag en zondag van 10h00 tot 18h00

door Pascal Radar

Balançoire

Bas Relief

Afspraak tussen de Zon en de Maan

Afspraak tussen de Zon en de Maan

Le Plat Pays

Coraille

Fabel II

Fabel I

L'Arbre qui fait la Barque

Pins au Vent du Finistère

Locronan

St. Idesbald

Tableau "Promenade au Clair de la Lune"

Voyage

Mer du Nord