Min Spillemaeckers

Min (°1959) heeft in 1997 de oer oude vlecht/weef technieken ontdekt en heeft als missie ze levendig te houden.

Het meeste van haar organische kunst is drie dimensionaal. De natuur is haar grootste inspiratiebron. Ze vindt het heerlijk om materialen als biezen, schors, dennennaalden, papier, bamboo, rotan, stoffen, wol.... door haar vingers te laten glijden. Hun natuurlijke kleuren zijn zo perfect.  Wat haar momenteel boeit is het schaduwspel dat het object weerspiegeld.

Vlechten, weven, binden, knopen zijn ritmische bewegingen. De herhaling van dezelfde handeling staat voor het leven dat steeds verandert, evolueert.  Haar werk is een momentopname in die continuïteit.  Dikwijls zit de kracht in het kwetsbare, de inperfectie. Toch is het als koorddansen om het evenwicht te vinden tussen perfectie en nonchallence.

 

http://www.indenateljee.be

Kantweven

cursus/workshop | Zoersel | 26 mei 2018
We kennen allemaal het kantklossen. Het kant weven is hier familie van. Je kan ipv met koord ook eens proberen om met biezen, schors, papier, kunstpees...weven. Deze techniek is ideaal om 3D sculpturen te maken. Hiervoor hebben we een houten plank , nageltjes en een hamer nodig.

door Min Spillemaeckers

Kruidenmand

cursus/workshop | Zoersel | 22 maart 2018
Dit kruidenmandje is een tof mandje waarin een aantal technieken aan bod komen: fitsen, tweeslag, doorlopend weven, klassieke afwerking. Het werd ontworpen door een Native om hun geoogste kruiden in te drogen. Het mandje is gemaakt met afgeronde schenen en touw.

door Min Spillemaeckers

Diagonaal weven

Van mand naar handtas

cursus/workshop | Zoersel | 10 februari tot 31 maart 2018
Met lange stroken wordt deze mand in één keer opgebouwd. Deze techniek wordt aangeleerd met stevige papieren stroken. We beginnen met een vierkante bodem. Ook de rechthoekige bodem mag niet ontbreken. Deze bodem dien je voor te bereiden voor het maken van je handtas. De handtas is een Zweeds model.

door Min Spillemaeckers

Open structuren

cursus/workshop | Zoersel | 9 februari tot 30 maart 2018
Met fijne pitriet en de universele techniek 'fitsen' gaan we tijdens deze twee dagen een kleine (om de techniek te oefenen) en een grote open structuur sculptuur vlechten. De vormgeving en grootte bepaal jezelf.

door Min Spillemaeckers

Aangespoeld

Squaw

Kubistisch 3D

Regenboog

Spirellus

Oh! Woman

3 miniaturen

Schwung

Verbinding

Baobab