Carine Jacobs

Ik ben reeds heel veel jaren keramiste. Daar ik heel graag originele dingen maak en graag met mijn handen werk, was het voor mij snel duidelijk om vooral met kleirollen te werken. Mijn eerste jaren heb ik veel met zelfgemaakte porcelein glazuren gewerkt en was ik steeds opzoek naar fel gekleurde glazuren. Mijn voorkeur gaat uit naar kleuren. Ik werk meestal met zwarte spaanse klei. Op hoge temperaturen gebakken, wordt mijn sculptuur lava zwart. Ik bouw steeds op met kleirollen, dan schraap en schuur ik tot de huid nog slechts enkele mm dik is. Daar ik nooit met mallen werk, heb ik besloten om in één keer te bakken aan 1250° en niet meer te glazuren. Zo vermijd ik scheuren en vervormingen in mijn oorspronkelijke en originele sculptuur. Dan leg ik er vijf lagen kunsthars op die ik vervolgens kleur aan de binnenkant van mijn vulkanen met felle metaallak.

Ook de reeks verlichtingsobjecten onder de hoofding Chiaro e Scuro -licht en donker: door beide krachten te koppelen komen we tot deze reeks unieke lichtobjecten. 

 
http://www.carinejacobs.be

Carine Jacobs @ work

Chiaro e Scuro

expo | Leiden - Nederland | van 1 tot 31 maart 2018
Een unieke kans om een klein overzicht te brengen in Nederland van de fel gekleurde kunstobjecten van Carine Jacobs.

door Carine Jacobs

tentoonstelling chiaro e scuro

multidisciplinair kunstenaar carine jacobs

expo | blaasveld | van 4 tot 19 maart 2017
Solo tentoonstelling in het teken van WAT (Willebroeks Artistiek Talent) door multidisciplinair kunstenaar Carine Jacobs met o.a. installaties, film, fotografie en keramiek. Vernissage 4 maart 15u Iedere zondag optredens - volledig programma op FACEBOOK "Chiaro e Scuro tentoonstelling"

door Carine Jacobs

PLAY WITH LINES #1

FIREWORK #1 triptych

LOLITA's MP

LOLITA's OC

GLOWING CLOUDS gold

GLOWING CLOUDS dark blue

GLOWING CLOUDS red

EYE CATCHER blue

EYE CATCHER red

Colored waves SILVER

Colored waves RED

Colored waves GOLD

Colored vases MAGENTA

Colored vases MAUVE

Colored vases RED