sabine naudts

Sabine Naudts (°1974) besloot, na het behalen van haar K.S.O.-diploma Plastische Kunsten aan het Sint-Lucasinstituut te Gent om een lerarenopleiding te gaan volgen en les te geven aan jonge kinderen.

"Ik heb een grote voorliefde voor kindertekeningen. Ieder kind is een kunstenaar, de moeilijkheid is alleen om er één te blijven als je groot wordt!"

Haar kindjes noemen haar de juf waarbij ze best wel eens buiten de lijntjes mogen kleuren.

"In het dagdagelijkse leven moeten we al zo vaak in het lijntje lopen. Daarom stimuleer ik kinderen vaak om ook eens gebruik te durven maken van onnatuurlijke kleuren om zo los van het stereotype te komen."

Aanvankelijk was schilderen een pure hobby. Door stimuli van vrienden en toevalligheden is het ondertussen een uit de hand gelopen hobby geworden. Onlangs startte ik met het concept KOM-kunst en maak ik Kunst Op Maat. Deze werken zijn perfect geïntegreerd in de ruimte. Het bezoek aan de woning, bedrijf, winkel of kantoor, een aandachtig oor en de interpretatie van het interieur ter plekke zorgen voor extra inspiratie en creativiteit in kleuren. Ik probeer dan een werk te maken dat perfect geïntegreerd is in de ruimte."

Haar eigen inspiratie vindt ze terug in haar verbeelding en fantasie. Deze is meestal mysterieus en raadselachtig. Vaak zie je in haar werken te lange neuzen met mysterieuze ogen verschijnen. "De ogen zijn de spiegels van de ziel. Ik probeer een magische open sfeer te creëren waarbij iedereen bij het bekijken van mijn werk vanuit zijn eigen verbeeldingskracht er een zelfverzonnen verhaal bij kan verzinnen."

Fantasie als helende kracht!

www.galerievilladegraeve.be

 


uit de reeks 'interferenties'

uit de reeks 'optokinetisch'

uit de reeks'optokinetisch'

uit de reeks 'optokinetisch'

interferentie

ijsprinses

middernachtzon

middernachtzon

onverklaarbare kracht

in een ander licht

join-t

uit de reeks 'middernachtzon

uit de reeks middernachtzon

uit de reeks 'ijsprinses'

uit de reeks 'ijsprinses

uit de reeks 'ijsprinses'

uit de reeks 'middernachtzon

haar ronde vorm

Join-t me

nachtkracht

Onverklaarbare kracht

JOIN-t

mijmeren

ijsprinses

Mijmeren

Op een roze wolk leven

in een ander licht