Hilde Orye

http://www.hildeorye.be

Botanisch tekenen

Succulenten

cursus/workshop | Gent | van 21 tot 28 februari 2018
Botanisch tekenen is een prachtige kunstvorm waarbij tekentechniek en kunstzinnig inzicht hand in hand gaan. Na een korte introductie over succulenten, leer je een realistisch plantenportret van een succulent tekenen met oog voor detail en compositie. Vermits er maar 10 cursisten toegelaten zijn, is de begeleiding op maat, maar enige tekenervaring is vereist.

door Hilde Orye

Botanisch tekenen

Helleborus

cursus/workshop | Gent | van 7 tot 14 februari 2018
Botanisch tekenen is een prachtige kunstvorm waarbij tekentechniek en kunstzinnig inzicht hand in hand gaan. Tijdens deze workshop maak je een portret van de Helleborus. Na een korte botanische introductie maak je een realistisch portret met oog voor detail en compositie. Doordat de plaatsen beperkt zijn, (10 cursisten) is de begeleiding persoonlijk, maar een zekere tekenervaring is vereist.

door Hilde Orye

Botanisch tekenen

Takken in knop

cursus/workshop | Gent | van 3 tot 10 februari 2018
Botanisch tekenen is een prachtige kunstvorm waarbij tekentechniek en kunstzinnig inzicht hand in hand gaan. Tijdens deze workshop leer je technieken om perspectief te tekenen aan de hand van wintertakken in knop. De lessen zijn geschikt voor beginnende tekenaars, maar ook ervaren tekenaars die hun techniek willen aanscherpen, zijn welkom.

door Hilde Orye

Workshop botanisch tekenen

Camellia's en bolbloemen

cursus/workshop | Gent | van 5 tot 26 maart 2017
Tijdens deze workshop (16 uren) leer je een plantenportret tekenen van Camellia's en bolbloemen. Op het einde van de workshop heb je mooi afgewerkte tekeningen die misschien in aanmerking komen voor een tentoonstelling in de plantentuin van Gent op het einde van 2017.

door Hilde Orye

Workshop botanisch tekenen

perspectief en op schaal tekenen

cursus/workshop | Gent | van 15 tot 22 februari 2017
Tijdens deze korte workshop van 6 uren wordt de nadruk gelegd op het perspectief en op schaal tekenen van planten en bloemen. Deze technieken zijn een grote hulp bij het tekenen van plantportretten tijdens de lange workshops. De tekeningen die je tijdens deze workshop maakt zijn meer bedoeld als studies en hoeven geen mooi afgewerkte tekeningen te zijn.

door Hilde Orye

Workshop Botanisch tekenen

cursus/workshop | Gent | 30 maart tot 20 april 2016
De cursus is gericht naar iedereen die geboeid is door de pracht van de natuur. Elk seizoen biedt zij een rijke variëteit aan bloemen en planten waardoor botanisch tekenen nooit saai wordt. Wil je de schoonheid van planten en bloemen echt leren zien, wil je genieten van de rust die het tekenen van plantenportretten met zich meebrengt? Dan is deze cursus iets voor u.

door Hilde Orye

Workshop Botanisch tekenen

cursus/workshop | Gent | 21 oktober tot 18 november 2015
De workshop is gericht naar iedereen die graag tekent en geboeid is door de pracht van de natuur. In het prachtig kader van de Plantentuin starten we de lessenreeks met een rondleiding en gedetailleerde uitleg over de planten die we gaan tekenen. Daarna gaan we gedurende 4 lessen zelf aan de slag met potlood en papier.

door Hilde Orye

Botanisch tekenen

cursus/workshop | BREDENE | 23 september tot 14 oktober 2015
De cursus is gericht naar iedereen die geboeid is door de pracht van de natuur. Elk seizoen biedt zij een rijke variëteit aan bloemen en planten waardoor botanisch tekenen nooit saai wordt. Wil je de schoonheid van planten en bloemen echt leren zien, wil je genieten van de rust die het tekenen van plantenportretten met zich meebrengt? Heb je geduld? Dan is deze cursus iets voor u.

door Hilde Orye

Hypericum calycinum

Libelle op papaver

Acer pseudoplatanus

Humulus lupulus

Poetry of light and dark

Poetry of light and dark

Kunst- en vliegwerk

Kunst- en vliegwerk

Kunst-en vliegwerk

Zantedeschia

Ornithogalum tyrsoides

Helleborus niger

Raven

Cyclamen hederifolium

Saracenia

Siermais

Sierappel "Golden Hornet"

Lelie

Papaver en distel

Galadriël's Gift

Galadriël's Gift

Galadriël's Gift

We are one

Out of order 3

Out of order 2

Out of order 1

Pondering

Reflections

A clear pond