ilse verschaeve

Het starten van een nieuw schilderij ontstaat bij Ilse Verschaeve telkens vanuit een buikgevoel; het verlangen een bepaalde emotie uit te drukken, het vast te houden, het willen weergeven van de realiteit van het moment. Hoewel de onderwerpen bijna uitsluitend personages/portretten betreffen, is het niet haar intentie een realistische weergave neer te zetten. Eerder dan het maken van een exacte kopie streeft zij ernaar de kijker een gewaarwording te ontlokken. Een gewaarwording die niet zelden voor een zekere spanning of beklemming zorgt en de toeschouwer achterlaat met een gevoel van melancholie.

Vanuit haar achtergrond als grafisch vormgever experimenteert ze ook graag met andere vormen van beeldkunst. Lino en zeefdruk zijn de meest gebruikte middelen bij het omzetten van haar tekeningen naar print.

http://www.splnter.be

zeven

05-23 juli 2017

expo | deurne | van 5 tot 23 juli 2017
Zeven creatievelingen stellen hun werken tentoon in de galerij van het Rivierenhof in Antwerpen. De zeven verschillende persoonlijkheden, interesses en interpretaties leiden tot een bijzondere selectie van woord- én beeldende kunst. Expo vrij toegankelijk woensdag tot zondag van 12 tot 18 uur.

door ilse verschaeve

rachel #01

rachel #02

de wisses

this little piggy went to market #02

this little piggy went to market #01

the distress #02

the distress #01

everything put aside

what

flor

the air we breathe

undisguised

time well spent

ive ⌗01