Hilde Van de Walle

Hilde Van de Walle-beeldhouwwerk in polyester en brons

Hilde zoekt met haar werk een weg om een maximale zeggingskracht te bereiken en dit liefst met zo weinig mogelijk afleesbare aanduiding. Haar beelden zijn krachtige gestalten die met een ingetogen charisma proberen te dialogeren met de omgeving en de toeschouwer.

De kunstenaar speelt graag met verhoudingen en ontwricht de beelden van hun gewone anatomie. Delen worden bewust onafgewerkt gelaten. Constructies lijken onstabiel op zoek naar evenwicht. Dit ongedwongen aftasten en spelen met texturen en vormen intensiveren de geestkracht in haar werk.

Soms ontluiken in haar oeuvre mythologische figuren en vermengt ze half-mens en half-dier tot één sculptuur. De voelbare spanning in die getransformeerde lichaamsvormen betekenen voor Hilde Van de Walle het opwekken van veerkracht en samenhorigheid. Een blijvende zoektocht naar stabiliteit en evenwicht.

De waardering van haar werk wordt tot op heden bevestigd door realisaties op openbare plaatsen zoals Machelen Vlaams-Brabant (Gemeentehuis) 2017, Houthulst (Zorgcentrum Mara Ter Engelen) 2011, Venlo NL (Auxiliatrixpark) 2007, Eke-Nazareth (Rotonde) 2006, Herk-de-Stad (Servaesplein) 2005, Steendorp (OCMW gebouw) 2002, Schoten (Sportcomplex Vordenstein) 2000.

Veelvuldig en divers werk van Hilde Van de Walle is ook opgenomen in privé-collecties.

Atelier Hilde Van de Walle  wwwhildevandewalle.be  

http://www.hildevandewalle.be

BAD

Art & Design

expo | Gent | van 8 tot 11 februari 2018
BAD, Belgium Art and Design 9-11 feb 2018 Fam. Van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent

door Hilde Van de Walle

Tuin & Beeld editie 2016

Hilde Van de Walle

expo | Merendree | 5 mei tot 25 september 2016
Feestelijke vernissage donderdag 05 mei vanaf 14u

door Hilde Van de Walle

Elise

Elise

MASSIEF

DANCO STUPO

DOLCULINO

OM-ZICHTIG

FÜR ELISE

REBORN