geert verstaen

Geert Verstaen gebruikt in zijn werken een zeer zelfstandige beeldtaal een krachtige expressie. Een extra suggestief aspect, dat refereert aan de representatie van zijn realiteit, nodigt dwingend uit tot verdere reflectie.
Het anekdotische beeld is door de schilderkundige uitwerking omgevormd tot een visueel resultaat dat enkel nog herinnert aan de dingen die voorbij gaan, aan de dingen die er niet meer zijn.
Bovenal is het genieten – van de verrassingen –, van de picturale kracht, de gedurfde vrijheid en het onconventioneel kleurenpalet in diverse verftexturen. In contrast met deze gevarieerde kleurenpracht geeft het functioneel gebruik van wit zijn werk een extra boost.
Er wordt passioneel geschilderd met grote durf, met gedreven en persoonlijke interactie tussen vorm, inhoud en compositie. Beheersing van het toeval, en vooral het evenwicht tussen dit toeval en de controle ervan, zorgt voor een voelbare onderhuidse spanning.
In de opbouw werkt hij met een transparante gelaagdheid. Het sterke uitzuiveren zorgt voor een intense en rijke beleving op het doek. Ontdekkingen tijdens het schilderproces vinden subliem hun integratie in het geheel.
De werken zijn stuk voor stuk kernachtig, harmonieus, en steeds in dialoog met de toeschouwer." P.D.

http://www.book-art.be

bomen

schilderijen, grafiek, sculpturen

expo | machelen | 31 maart tot 22 april 2018
tentoonstelling over, van en met bomen # za 31.03 – zo 22.04 # open elke zater- en zondag # 14 - 18 u

door geert verstaen

BOMEN / geert verstaen

schilderijen - grafiek - sculpturen

expo | machelen zulte | 31 maart tot 22 april 2018
expo rond, over en van bomen – open: zaterdag en zondag van 14 tot 18 u – vanaf 31.03 tot 22.04.2018

door geert verstaen

Voor.het.bos.rand.land.I

Dras.sig.land.schap.II

Spring.in.’t.veld.IV

Spring.in.’t.veld

licht.land.schap

Jonas

au.bord.de.l'eau