Peter Kempenaers

Vanaf 1974 volgt hij een reeks cursussen aan de tekenacademie St-Michiel te Brasschaat. In het voorbereidende jaar kreeg hij les van Cristel Pasmans.

Ronald Joossens en Guido Mariman brengen hem de grafische technieken aan en Willy Van Cauwenberghe de toegepaste grafiek.

 Later volgt nog een cyclus beeldhouwen bij Gisleen Heirbaut en Raf Thys. Schilderkunst bij Marilou Van Lierop. Hij blijft zich vooral geëngageerd beeldhouwer voelen.

 Uitvoering van eigen werk, opdrachten, deelname aan wedstrijden en selecties volgen elkaar op. Hij streeft ernaar elk werk – een eigenheid, bezinning en sacraliteit - begeestering mee te geven.

 Zijn interesse voor de mens, zijn confrontaties met de wereld, waarin slechts weinig is wat het lijkt en wat die van die wereld maken, blijven hem boeien en zijn wellicht het cement dat hem bindt aan het kunstcollectief  “Apeiron “ .

 Inspiratie komt uit literatuur, filosofie, mythologie, poëzie, mens en natuur.

Vanuit een thema, een idee, een foto, een ontwerptekening of rechtstreeks van een model maakt hij een studiemaquette die fungeert als aanzet voor het definitieve beeld, uitgevoerd in brons of andere materialen.

http://www.peke.be

" Dicht bij U "

"Stroboer"

"IDIOOT"

"Vae Mihi"