Nicole S. Pousset

Nicole S. Pousset (°1964, pseudoniem van Nicole Schellekens) 

is een kunstenaar uit Mortsel. Haar overgrootvader Jean Jacques Pousset was ook kunstschilder. Vrijwel zijn complete schilderoeuvre werd vernietigd door het tragische Amerikaanse bombardement op Mortsel  op 5 april 1943. Als eerbetoon koos Nicole S. Pousset voor zijn naam. Nicole S. volgde Kunsthumaniora aan het Kunstsecundair Sint-Lucas te Antwerpen waar ze afstudeert in 1982. 

Daarna studeert ze aan de School of Arts Toegepaste Grafiek. Nicole S. zwaait af met grootste onderscheiding voor de praktijkvakken.  Ze klimt op tot Art Director in Reclamebureau de Kie in Beveren en werkt vervolgens bij De Visscher en Van Nevel in Gent. Nicole S. is sterk in het uitwerken van story boards en roughs. Ze legt zich toe op het tekenen van superrealistische illustraties voor reclamewerk.  

Als voltijds zelfstandig grafisch vormgever tekent Nicole S. voor uitgeverijen en  bedrijven als IBM, Côte d’Or, BP Chemicals, Stagg, Lassie toverrijst… Ze ontwerpt ook educatieve spelen voor het Muhka en Middelheim beeldenpark. Hieruit groeit haar bedrijf Pim Pam Factory dat maatwerkspelen voor kinderen ontwikkelt. Ondertussen blijft de drang om voltijds artistiek te tekenen en schilderen aanwezig.  In 2008 wint ze de eerste prijs in de wedstrijd van de Week van de Amateurkunsten (WAK).  Sinds 2018 heeft ze gekozen om haar te richten op vrije werken.  

Thema’s van haar werken

Pousset heeft een groot ontzag voor het overweldigende van de natuur. De hedendaagse mens is vervreemd van de natuur. Klimaatverandering en zijn nefaste gevolgen liggen haar nauw aan het hart. Nicole S. is sterk gefascineerd door de mens zelf. Ze schildert portretten om de ziel van de mens vast te leggen, maar ook zijn eenzaamheid of kleinheid. Het alledaagse, vaak onverwachte moment verwondert haar. Zoals een fotograaf legt ze die momenten vast, als stills uit de levendige film van het leven. Je ziet beelden van mijmerende mensen op een onopvallend moment uit hun dagelijkse leven en wordt zo een stille getuige van hun verhaal. Zelden kijken ze frontaal naar de toeschouwer. Het is niet geposeerd, het is onverwacht. Spontaniteit is haar ankerpunt. 

 

 

 

 

 


The sun is in my heart

The untold story

Expect the unexpected

To sleep perhaps to dream

Crossing borders

Just asking

This is not a mobile

Take a moment to sit back

Just another day

Luck is around the corner

The mirror of her soul

Flooding

Looking for tomorrow