Marie-jose Geeraerts

Academies : Aalst, Brussel, St. Pieter Woluwe en verschillende aquarel workshops.

Verschillende acryl workshops

 

Nà figuratief aquarel, ben ik abstracte aquarellen gaan schilderen en ben daarnà overgestapt naar acryl (mixed media), op zoek naar meer vrijheid : subtiele collages, olieverfsticks, papier, zand, steentjes, zinc, jutte, ….

Laat me door het genot van schilderen meeslepen. Ik vertrek meestal van een figuratief idée en ga daarnà intuitief te werk. Er is geen einddoel bekend. Zet met het paletmes sterke vormen-en-kleuren accenten neer en laat me vooral leiden door mijn gevoel.

Als ik zin heb om met aardtinten te werken moet er toch altijd een tikkeltje rood in of kies ik voor een harmonie in rode tinten. Ik tracht de oppervlakte te doen vibreren door contrasten met lijn en kleur. Vechten op een groot oppervlak om te ruimte te vullen is een uitdaging. Als ik meen dat het « af » is laat ik het doek enige dagen op de ezel staan en kijk er regelmatig naar, dan maar gaat mijn handtekening erop.

Uit mijn gastenboek:

Marie-José creëert een  prachtige wereld van poëzie en gevoelens.Ze nodigt ons uit naar de  mooiste reizen, natuurreizen van licht en van het leven.Licht en kleuren worden met  eenvoud samengebracht.   Alles  is mooi en spreekt ons innerlijk aan.

 

 

http://picasaweb.google.com/mariejose35/MesOeuvresAbstraites

Eenzaamheid

Deining,

Day and Night

Ijsland

Interlude

muziek

Planet Earth

Una furtiva lacrima

People in motion