Liliane De Koninck

Na haar loopbaan in het onderwijs besloot Liliane de kunstzinnige richting uit te gaan en volgde de opleiding “schilderkunst” aan de Portaelsschool voor beeldende kunsten te Vilvoorde.

Haar inspiratie haalt ze meestal uit de ontelbare impressies op foto vastgelegd tijdens haar reizen.

Het weergeven van beweging in het 2-dimensionele vlak fascineert haar ten zeerste. Door het aaneenrijgen van opeenvolgende momentopnamen laat ze de beweging overvloeien van het ene doek naar het andere, waardoor als het ware een derde dimensie in de ruimte gecreëerd wordt.

Natuur en mens, de mens in de natuur, de  eenzaamheid in de stad, kinderen in onderdrukking, … komen steeds terug in haar werk. Woestheid en emoties worden afwisselend monochroom of met expressief en creatief kleurgebruik weergegeven: impasto, nat in nat, snel en intens waarbij het genot van het schilderen primeert.

Haar recente werken hebben als thema “Without words”, steeds series van 2 of 3 schilderijen  die een verhaal vertellen. Het is aan de toeschouwer het verhaal in te vullen .

Geboren te Asse in 1947

Opleiding schilderkunst aan de Portaelsschool voor beeldende kunsten te Vilvoorde: getuigschrift hogere graad (2005) en specialisatiegraad (2007)

  • Groepstentoonstellingen in o.a. Vilvoorde, Grimbergen, Meise, Affligem, Gent, Sint-Niklaas, … en Ennepetal (Duitsland)
  • Individuele tentoonstellingen:
    •  “Kunst in het Ziekenhuis”,  OLV-ziekenhuis - Campus Asse (2011)
    • Crematorium te Vilvoorde (2011)
    • Eerste laureaat Indigo!-prijs 2005, Meise
    • Genomineerde Talenspalet 2008, Jette

Geselecteerd in de preselectie van de “Canvascollectie” 2010, Brussel

Searching for Atlantis

Eros en Thanatos

Inner emotion

Without words a

Without words b 2

Without words b1