Kristof Malfait

In mijn werk tast ik de grens af tussen abstractie en figuratie. Aan de oorsprong ligt meestal een landschappelijke of ruimtelijke observatie. Die breng ik tot haar intrinsieke lijnvoering terug; details laat ik weg.

Het ene werk ontstaat vaak uit het andere of uit een detail in een ander werk, zodat de link met het originele beeld soms verdwijnt en vergeten wordt. Zo kunnen ruimtes ook landschappen of verwijzingen ernaar worden, of omgekeerd.

In de weergave van de ruimtelijkheid probeer ik de klassieke regels van perspectief te vermijden. Die beschouw ik als een contradictorische poging om op een tweedimensionele drager drie dimensies weer te geven. Ik bouw mijn werken op in lagen. Vaak overschilder ik ook mijn bestaande werken en ontstaat er een spel en twijfel tussen voor- en achtergrond.

Ik werk vaak op verpakkingskarton. De drager overstijgt de rol van ondergrond: langs de grilligheid van het materiaal, de plooien, kreuken en achtergebleven tape laat ik het toeval toe in het werk en ontstaat een beïnvloeding van en uitwisseling tussen de drager en het werk.

http://www.kristofmalfait.com

TUSSEN | IN

expo en voorstelling multiple

expo | Wetteren | 15 januari tot 5 februari 2017
Expo werken op karton en doek. Voorstelling multiple "Wachten geeft de duivel tijd", met de gebenedijde goedvinding van Herman Brusselmans

door Kristof Malfait

Groepstentoonstelling kunstenfestival TUMULTINGENT#4

expo | Gent | van 24 tot 27 maart 2016
TIG#4 opent op donderdag 24 maart om 18:00 in meeting point CAMPO victoria en eindigt met een Gent Matinée op alle locaties en in de Gentse galeries op zondagochtend vanaf 10:00. Het festival is een organisatie vanUrgent.fm met medewerking van de Stad Gent, CAMPO, Circa Cultuurcentrum Gent en ondersteunende partners.

door Kristof Malfait

Boekvoorstelling en expo ooooo TIEN +++++

expo | GENT | van 24 tot 31 januari 2016
De bibliofiele uitgave ooooo TIEN +++++ met citaten en originele creaties van Camiel Van Breedam, Frank Van den Berghe, Kristof Malfait en Trees De Mits is gerealiseerd naar aanleiding van het tiende expositiejaar van Huize St. Bonaventura in opdracht van Adam de Eerste en Octave de Achtste.

door Kristof Malfait

Recente werken - solotentoonstelling

expo | Gent | 20 september tot 11 oktober 2015
Uitgepuurd werk, balancerend tussen figuratie en abstractie, waarin het toeval zijn rechten opeist. U bent van harte welkom op de opening op zondag 20 september 2015 om 11u tot 16u. De tentoonstelling is te bezichtigen van 26 september tot en met 11 oktober 2015: elke zaterdag tussen 15 en 19 uur, elke zondag tussen 11 en 19 uur

door Kristof Malfait

Mini expo : art & coffee

expo | Wetteren | van 1 tot 31 oktober 2014
Nog tot eind oktober 2014 : 6 werken te kijk bij Miss Bean

door Kristof Malfait

Roeland

Kamer

Ruimte | blauw

Wachten geeft de duivel tijd (multiple)

untitled (Future Remnants serie)

Riesen IV

Variatie op Vlaams landschap

Compositie II

Riesen

Compositie

Z.T.

Nordic Room

Landschap II

Paneel

Vorm 12

Z.T.

Paneel III

Immer das Gleiche II

kamer

reus-achtig landschap

Z.T.

Detail

Miraculous epiphanies

Temporarily untitled

Cartoon space

Z.T.

landschap III

Untitled (objet trouvé)

raam

compositie